Βενιζέλος: Συμφωνία ασυλίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με μέρος της δεξιάς
Πολιτική πρόκληση χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο «και όχι για τα αίτια της κρίσης». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πως έχει κάνει συμφωνία ασυλίας με μέρος της ελληνικής δεξιάς και εκτίμησε πως η επιτροπή πρέπει να είναι διαρκής για να εξετάσει και «τι κάνει τώρα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη».
Πολιτική πρόκληση χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο «και όχι για τα αίτια της κρίσης», εκτιμώντας πως η συζήτηση θα πρέπει να έχει σαν αφετηρία την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και «σίγουρα από το 2004, διότι η κρίση κορυφώθηκε μεταξύ 2007 και 2009».
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως έχει κάνεισυμφωνία ασυλίαςμε μέρος της ελληνικής δεξιάς, εκτιμώντας πως υπάρχει προσπάθεια προστασίας της κυβέρνησης Καραμανλή.
«Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάνει συμφωνίες ασυλίας με ένα μέρος της ελληνικής δεξιάς, κατ΄ αρχάς ένα μέρος της ελληνικής δεξιάς είναι ο εταίρος του ο κ. Καμμένος η ΑΝΕΛ που είναι ένα μέρος της πολύ σκληρής δεξιάς» δήλωσε.
Ερωτηθείς εάν εννοεί τον Κώστα Καραμανλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε: «Και ο κ. Καραμανλής βεβαίως, πιστεύω ότι υπάρχει μία προσπάθεια προστασίας του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησής του.»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πάντως ότι το κόμμα τουθα στηρίξει την σύσταση της επιτροπής«για να καταγραφεί ιστορικά η προσπάθειά μας» και εκτίμησε πως η επιτροπή πρέπει να είναι διαρκής για να εξετάσει και «τι κάνει τώρα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη».
«Θα στηρίξουμε την πρόταση κατ΄ αρχάς γιατί εμείς θέλουμε την Εξεταστική Επιτροπή ως ένα φόρουμ, ως βήμα, για να γίνει ένας σοβαρός διάλογος, για να καταγραφεί η προσπάθειά μας, όλος ο αγώνας μας» δήλωσε.
«Θέλουμε την Επιτροπή αυτή ως μια Επιτροπή διαρκή, μια Επιτροπή που θα εξετάζει τι κάνει τώρα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη. Τα λάθη, το κόστος που πληρώνει η χώρα (…) Αυτό όλο δεν είναι ένα αντικείμενο έρευνας; Και το μνημόνιο ΙΙΙ στο οποίο θα πάμε τον Ιούνιο με το όνομα νέα αναπτυξιακή συμφωνία;» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι καλοκαιρινές φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442