Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για την «πατρότητα» των δύο δισ. ευρώ

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για την «πατρότητα» των δύο δισ. ευρώ

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και κατηγορεί πως προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Σαμαρά, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι πακέτο των δύο δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι «το γνωστό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πέτυχε ο κ. Σαμαράς». Απαντώντας η κυβέρνηση τονίζει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε σύγχυση και ουδεμία σχέση έχει η διάθεση των δύο δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και κατηγορεί πως προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Σαμαρά, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι πακέτο των δύο δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι «το γνωστό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πέτυχε ο κ. Σαμαράς».

Απαντώντας η κυβέρνηση τονίζει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε σύγχυση και ουδεμία σχέση έχουν τα δύο δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κ.Καραγκούνης αναφέρει πως «το πακέτο των 2 δισ. που ανήγγειλε ο κ. Τσίπρας, είναι το γνωστό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πέτυχε ο κ. Σαμαράς στα τέλη του ’13, όπως τελικώς συμφωνήθηκε για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 από τον ίδιο τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.»

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, μάλιστα, ήδη πολλά από αυτά τα κονδύλια έχουν δεσμευτεί και καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες.

«Ας ασχοληθεί η κυβέρνηση με την ανάγκη, εμπροσθοβαρώς και εντός του 2015, να απορροφήσει τα κονδύλια αυτά και ας μην οικειοποιείται μια δουλειά που ήδη έχει γίνει» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «συνεχίζει να βρίσκεται σε σύγχυση».

«Όχι μόνο δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει αλλά και ποιος ανακοινώνει τι!» αναφέρει ο Γ.Σακελλαρίδης και προσθέτει ότι «καμία σχέση δεν έχουν τα 2 δισ. ευρώ με την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Την ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι τα 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων τα ανακοίνωσε για πρώτη φορά ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ στις Βρυξέλες και όχι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Επιπλέον τα χρήματα αυτά δεν συνδέονται με την προγραμματική περίοδο 2014-2020, στην οποία αναφέρεται ο κ. Καραγκούνης» αναφέρει.

Και καταλήγει: «Επομένως καμία σχέση τα 2 δισ. ευρώ με την προηγούμενη κυβέρνηση. Αν δεν μπορούν να χαρούν για τις επιτυχίες της κυβέρνησης, τουλάχιστον ας μην εκτίθενται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024