Πανούσης: Παρεμβαίνουμε με διαμεσολάβηση κι όχι με κατασταλτικούς μηχανισμούς
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά την προσήλωσή τους στο δόγμα «μηδενική ανοχή» απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γ.Πανούσης στην κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για τη στάση της αστυνομίας σε επεισόδια στα Εξάρχεια και στην κατάληψη στη Νομική. Ακολουθούμε διαδικασίες συνεννόησης και διαμεσολάβησης κι όχι κατασταλτικούς μηχανισμούς, λέει.
Σε υψηλούς τόνους σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις, σημειώνοντας πως «φαίνεται ότι δεν έχει αίσθηση του θεσμικού του ρόλου».
Κλείνοντας τη δήλωση του υπογραμμίζει: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική που έχει σχεδιάσει, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το όφελος των πολιτών, προκειμένου να διαμορφωθούν συνθήκες κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητες για τη νέα πορεία της χώρας μας».
Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ
Σε υψηλούς τόνους σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις του Γιάννη Πανούση, σημειώνοντας πως «φαίνεται ότι δεν έχει αίσθηση του θεσμικού του ρόλου».
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Κινήματος αναφέρει: «Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί επί μία εβδομάδα άφησε ανεξέλεγκτους τους κουκουλοφόρους αντιεξουσιαστές να καταστρέφουν τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, να αιχμαλωτίζουν τη Σύγκλητο του ΑΠΘ, να βανδαλίζουν τα μνημεία της Αθήνας, να καίνε περιουσίες πολιτών και να πραγματοποιούν εγκληματικές επιθέσεις κατά γραφείων κομμάτων, όπως αυτή στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του και την κυβέρνησή του για να δικαιολογήσει την απραξία και την ανυπαρξία του, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις όλων των κοινωνικών φορέων».
Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον κ. Πανούση «επιτέλους, να κάνει αυτό που ως αρμόδιος υπουργός έχει ως κυρία υποχρέωση και αποστολή: Να προστατεύσει και να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη και ηρεμία στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, από τις εγκληματικές επιθέσεις των γνωστών- άγνωστων τραμπούκων». Επιπλέον, τον καλεί «αντί να υπεκφεύγει, να προστατεύσει αποτελεσματικά τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ από τις καταδρομικές επιθέσεις των κουκουλοφόρων, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και τότε θα έχει ο ίδιος και προσωπική ευθύνη για την ολιγωρία του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Στίβεν Κολμπέρ θέλει τον Πάπα Λέοντα στο «Late Show» πριν πέσει η αυλαία της εκπομπής του
- Αναβάτης με πατίνι έτρεχε με 120 χλμ/ώρα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ρεάλ: Το παρασκήνιο για τον «χοντρό» καυγά Τσουαμενί – Βαλβέρδε που «έστειλε» στο νοσοκομείο τον Ουρουγουανό
- Financial Times: Έτοιμη για συνομιλίες με Πούτιν η ΕΕ; Πράσινο φως από Ζελένσκι
- Παναθηναϊκός: Η Σπόρτινγκ δίνει Ιωαννίδη-Βαγιαννίδη με δανεισμό
- Εδώ είναι Ελλάντα! Η διαιτησία πήρε… Φωτιά επειδή κάνουν κουρέλι του κανονισμούς
- Παραλιακή: Νταλίκα σφήνωσε στις «Τρύπες του Καραμανλή» – Μεγάλες ουρές στο ρεύμα προς Σαρωνίδα
- Νέα Αριστερά: Οι νεκροί στις φυλακές είναι αποτέλεσμα μιας απάνθρωπης πολιτικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442