Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΟΙΚ: Επιταχύνονται οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια

ΥΠΟΙΚ: Επιταχύνονται οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια

Καταλύτης για να επιταχυνθούν οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα ήταν η μίνι σύνοδος στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται σχετικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων. «Αναμένουμε τον κατάλογο στον οποίο θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά», σημειώνει το υπουργείο.

Καταλύτης για να επιταχυνθούν οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα ήταν η χθεσινή μίνι σύνοδος στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι οι τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων.

«Πρόκειται για εξέλιξη την οποία το υπουργείο Οικονομικών κρίνει θετική καθώς θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group σύμφωνα με το πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Αναμένουμε τον κατάλογο στον οποίο θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και θεσμών στις 11 Μαρτίου προέβλεπε πως τα τεχνικά κλιμάκια θα συνέλεγαν στοιχεία έως σήμερα 20 Μαρτίου προκειμένου να επιτραπεί στις 23 Μαρτίου στο «Brussels Group» να συνέλθει στην βελγική πρωτεύουσα για να εξετάσει τα περαιτέρω βήματα.

Η ολοκλήρωση της συλλογής των στοιχείων, αλλά και η επεξεργασία τους, από τα κλιμάκια των Αθηνών θα επιτρέψει την συνάντηση του γενικού γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Νίκου Θεοχαράκη με τους Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Νικολά Γκιαμαρόλι (ESM) στις Βρυξέλλες την επομένη εβδομάδα.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης είχε επικαλεστεί στο Euro Working Group της Τρίτης τη χθεσινή συνάντηση των Βρυξελλών ως ορόσημο για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024