Σοβαρά επεισόδια, με δύο τραυματίες, σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 100 φοιτητές επιχείρησαν να εισέλθουν βιαίως στην αίθουσα, όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση της Συγκλήτου, με αίτημα οι συνεδριάσεις να είναι ανοιχτές στο κοινό.

Στη διάρκεια των επεισοδίων δύο φύλακες τραυματίστηκαν, ο ένας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.

Στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν την πόρτα, οι νεαροί προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στην κλειδαριά, που μπλόκαρε, γι’ αυτό και κλήθηκε κλειδαράς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Τελικώς προσωπικό, εργαζόμενοι και μέλη της Συγκλήτου αποχώρησαν με ασφάλεια από το κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά τις 8 το βράδυ.

Το κτίριο της Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τελεί υπό κατάληψη από τους φοιτητές.

Ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αν. καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Θεόδωρος Λαόπουλος ενημέρωσε για το συμβάν την Εισαγγελία.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας δεν παρίστατο στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, καθώς βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό.

Η αναπληρώτρια πρύτανη, καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, Παρασκευή Αργυροπούλου – Πατάκα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι έπειτα από διαπραγματεύσεις οι φοιτητές κατέβηκαν στο ισόγειο του κτιρίου.

«Για κανένα αίτημα, δε μπορούμε να δεχθούμε να κινδυνεύουν εργαζόμενοι στον χώρο εργασίας τους, να τραυματίζονται φύλακες, ή να βάζουν χαρτιά με φωτιά στη μοκέτα έξω από την πόρτα» συμπλήρωσε.

«Πράξη βαρβαρότητας και τυφλής βίας» χαρακτήρισε το υπουργείο Παιδείας τα επεισόδια στο ΑΠΘ.

«Όσο και αν τα γεγονότα αυτά θεωρηθούν ότι αποτελούν εκφάνσεις της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής, τα Πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δεν μπορούν να αποδεχθούν τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας και τυφλής βίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας