Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εισαγγελέας: Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου

Εισαγγελέας: Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου

Τα αδικήματα του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν έχουν παραγραφεί, αν και υπήρξε διπλή εκλογική αναμέτρηση την άνοιξη του 2012, υποστήριξε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου κατά τη σημερινή αγόρευσή της.

Το θέμα της παραγραφής και της αποσβεστικής προθεσμίας για τα αδικήματα του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου έθεσε υπό το μικροσκόπιό της η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου για τη λίστα Λαγκάρντ, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου κατά τη σημερινή αγόρευσή της.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε διεξοδικά στις συνταγματικές διατάξεις, αλλά και τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, για να συμπεράνει ότι τα αδικήματα του πρώην υπουργού (νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας) δεν έχουν παραγραφεί, αν και υπήρξε διπλή εκλογική αναμέτρηση την άνοιξη του 2012.

Η ποινική δίωξη κατά του πρώην υπουργού ασκήθηκε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που προβλέπεται και δεν επηρεάζεται από τη διπλή εκλογική αναμέτρηση, καθώς η Βουλή που προέκυψε από τις πρώτες εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 λειτούργησε μόνον για δύο ημέρες, είπε χαρακτηριστικά.

Αρχίζοντας την αγόρευσή της, είπε αναλυτικά: «Δεν είναι καθόλου ευχάριστη η θέση μου, δεν θα ήθελα ποτέ να είναι στο έδρανο ένα τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού κράτους και εγώ να είμαι κατηγορούσα αρχή. Εκ της υποχρέωσής μου της υπηρεσιακής, όμως, έχω αυτό το δυσάρεστο καθήκον. Και πιο πολύ στενοχωριέμαι γιατί θα αναγκαστώ να πω πράγματα που θίγουν το κράτος μας ως ζωντανό οργανισμό, ο οποίος ωστόσο κάποιες φορές δεν λειτουργεί σωστά.

» Θέλω επίσης να εκφράσω την ευαρέσκειά μου για τον κ. πρόεδρο για την ευχέρεια ανάπτυξης των απόψεών μου και τους κ. συνηγόρους που πράγματι κοσμούν την έδρα που κατέχουν».

Σχετικά με τα της αποσβεστικής προθεσμίας, η εισαγγελέας τόνισε ότι ουδέποτε έλαβε χώρα η κήρυξη της έναρξης των λειτουργιών του σώματος της Βουλής, στις 18/5/2012, συνακόλουθα δεν μπορούσε να επιληφθεί της υποθέσεως του πρώην υπουργού Οικονομικών και να ασκήσει ποινική δίωξη.

«Είναι σκέψεις που θα πρέπει να μας προβληματίσουν και αν μη τι άλλο να δώσουν έναυσμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ειδικά ως προς το άρθρο 86, σύμφωνα και με ό,τι εφαρμόζεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε τόσο μικρή αποσβεστική προθεσμία που να εξαλείφει το αξιόποινο της πράξης υπουργού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι βολές ήταν 35-10 για τον Παναθηναϊκό στο game 5 και 123-78 στη σειρά!

Έσπασε όλα τα ρεκόρ σε κερδισμένες βολές ο Παναθηναϊκός- Έφτασε απόχε στις 35 είχε στη σειρά σχεδόν 26 ανά παιχνίδι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024