Ρέγκλινγκ: Όλη η ευρωζώνη επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Όλες οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης εύχονται να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και είναι ευθύνη της Αθήνας, των διεθνών οργανισμών και των Ευρωπαίων να αποφευχθεί μια έξοδος από ατύχημα, λέει ο εκτελεστικός διευθυντής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Όλες οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης εύχονται να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και είναι ευθύνη της Αθήνας, των διεθνών οργανισμών και των Ευρωπαίων να αποφευχθεί μια έξοδος από ατύχημα, λέει ο εκτελεστικός διευθυντής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατόν να ανοίξει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς την Αθήνα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκρεμούσα αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος.
«Πρέπει να υπάρξει συμφωνία στο επίπεδο του δημοσιονομικού ελλείμματος και του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς και σε μια λίστα μεταρρυθμίσεων» συμπληρώνει.
Ο EFSF, του οποίου ηγείται ο Κλάους Ρέγκλινγκ, κατέχει το 40% του ελληνικού χρέους.
«Το Grexit δεν είναι πολιτικός στόχος. Όλες οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ» προσθέτει.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ λόγω ατυχήματος, σημειώνει ότι είναι κοινή ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, των θεσμών και του Eurogroup να αποφύγουν μια τέτοια εξέλιξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τετέι: «Να με θυμούνται ως πρωταθλητή στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Σομαλία: Την Τουρκία επισκέπτεται ο πρόεδρός της τέσσερις ημέρες αφότου το Ισραήλ αναγνώρισε τη Σομαλιλάνδη
- Κολωνάκι: Το «μοιραίο» λάθος του γιου με το κλειδί του διαμερίσματος – Όταν γελούσε περιγράφοντας τη φωτιά
- Έβγαλαν «μαχαίρια» οι φανατικοί του Stranger Things – Το επεισόδιο με την χαμηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του
- Ασταμάτητος ο Ελ Κααμπί – Ο στράικερ του Ολυμπιακού πέτυχε γκολ και κόντρα στην Ζάμπια (1-0, vid)
- Συνέντευξη: Η κίνηση των «προθύμων» στα μπλόκα κάνει ακόμα πιο προκλητικό τον Μητσοτάκη – Η «πάσα» και οι… «τραμπούκοι»