Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιρακινοί στρατιώτες και πολιτοφυλακή ανέκτησαν πόλη στις παρυφές του Τικρίτ

Ιρακινοί στρατιώτες και πολιτοφυλακή ανέκτησαν πόλη στις παρυφές του Τικρίτ

Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και σιιτική πολιτοφυλακή ανακατέλαβαν το κέντρο του Αλ Αλάμ, στο βόρειο άκρο του Τικρίτ από την τζιχαντιστική ISIS, κατά την επιχείρηση για ανακατάληψη της πόλης. Ο έλεγχος της περιοχής θεωρείται απαραίτητος για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από το Τικρίτ.

Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και σιιτική πολιτοφυλακή ανακατέλαβαν το κέντρο του Αλ Αλάμ, στο βόρειο άκρο του Τικρίτ από την τζιχαντιστική ISIS, κατά την επιχείρηση για ανακατάληψη της πόλης.

Το Αλ-Αλαμ είναι το τελευταίο προπύργιο στην περιοχή που πρέπει να εκκαθαριστεί πριν οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι πολιτοφύλακες μπορέσουν να μπουν στο ίδιο το Τικρίτ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από το καλοκαίρι.

Στρατιωτικοί διοικητές δήλωσαν ότι μαχητές του ISIS παραμένουν σε σπίτια στον βόρειο τομέα της αλ-Αλαμ, ωστόσο ο στρατός και η μεγαλύτερη σιιτική πολιτοφυλακή έχουν ανακαταλάβει το κέντρο της πόλης και ετοιμάζονται για οδομαχίες προκειμένου να καταλάβουν τις υπόλοιπες περιοχές.

«Ελεύθεροι σκοπευτές και ναρκοθετημένα σημεία επιβραδύνουν την προέλασή μας για να θέσουμε υπό πλήρη έλεγχο όλα τα μέρη της πόλης» δήλωσε, όπως αναφέρει το Reuters, ο διοικητής του στρατού Ουισάμ Ιμπραχίμ μιλώντας από την Αλ-Αλαμ. Oι δυνάμεις ανέφεραν ότι περιμένουν υποστήριξη από αέρος.

Η μάχη για το Τικρίτ θα καθορίσει οποιοδήποτε στρατιωτικό σχέδιο για την προώθηση των ιρακινών δυνάμεων βορειότερα και την ανακατάληψη της Μοσούλης, τη μεγαλύτερη πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Η εκστρατεία για την ανακατάληψη του Τικρίτ, που άρχισε πριν από μία εβδομάδα, είναι η μεγαλύτερη από τότε που το Ισλαμικό Κράτος προέλασε στο βορρά πέρυσι και η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα ανατρέψει την πορεία των τζιχαντιστών.

Η ISIS έχει στείλει ενισχύσεις στο Τικρίτ από άλλες περιοχές του «χαλιφάτου» του, βορειότερα, όπου δέχεται από χθες επίθεση από τις κουρδικές δυνάμεις γύρω από την πλούσια σε πετρέλαιο πόλη Κιρκούκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024