Η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά και οι μεσοπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος θα βρεθούν αρχικά στο επίκεντρο των τεχνικών διαβουλεύσεων που θα έχουν την Τετάρτη σε Βρυξέλλες και Αθήνα τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με αυτά των θεσμών. Κλιμάκιο (Fiscal Team) των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ θα εγκατασταθεί από αύριο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά και οι μεσοπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος θα βρεθούν αρχικά στο επίκεντρο των τεχνικών διαβουλεύσεων που θα έχουν αύριο Τετάρτη σε Βρυξέλλες και Αθήνα τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοστολόγηση των μέτρων που έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση θα γίνει σε δεύτερη φάση ή και παράλληλα, ωστόσο το βάρος αρχικά θα πέσει στην αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr στις αυριανές τεχνικές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες θα μετέχουν:

  • Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
  • Ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης.
  • Ο σύμβουλος του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη Διδάκτορας του ΕΜΠ Γιάννης Μάργαρης.
  • Η οικονομολόγος Έλενα Παναρίτη σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
  • Η Σταυρούλα Μηλιάκου, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού

Κλιμάκιο των θεσμών στην Αθήνα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο κλιμάκιο (Fiscal Team) των θεσμών αποτελούμενο από τρία στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, τα οποία θα εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αφενός για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες, αφετέρου για να διαβεβαιώσουν πως η τεκμηρίωση του δημοσιονομικού κόστους των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική πλευρά είναι επαρκής.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επιστρέφει σήμερα το βράδυ από τις Βρυξέλλες και αναμένεται από την Αθήνα να συντονίσει τόσο τη διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων όσο και την κατάρτιση των νέων μεταρρυθμιστικών προτάσεων που θα αποσταλούν στους θεσμούς.

Για το θέμα αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξει εντός της εβδομάδας νέα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Γιάννη Δραγασάκη.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr