Στην ατζέντα Βαρουφάκη η φαρμακευτική δαπάνη και ο ΦΠΑ στα φάρμακα
Την υπόσχεση ότι θα εξετάσει με προσοχή όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στην αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).
Την υπόσχεση ότι θα εξετάσει με προσοχή όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στην αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).
Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης που είχε, την Πέμπτη 5 Μαρτίου, ο κ. Βαρουφάκης με τον πρόεδρο της ΠΕΦ, Θεόδωρο Τρύφων και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης, ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε ενημερωμένος για τη δυναμική και τον έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν υπόψη του υπουργού τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ των οποίων ο προϋπολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης, ο ΦΠΑ στα φάρμακα, καθώς και γενικότερα θέματα ρευστότητας που δυσχεραίνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κλάδου.
Όσον αφορά στα συγκεκριμένα θέματα που τέθηκαν υπόψη του, ο κ. Βαρουφάκης διαβεβαίωσε πως εφόσον έχουν συζητηθεί και με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, θα τα δει και ο ίδιος με ιδιαίτερη προσοχή και θα επανέλθει.
health.in.gr
- Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας και επίτιμος πρόξενος της Ιταλίας, Χρήστος Σαραντόπουλος
- Η Ευρώπη έχασε τον πόλεμο του Διαδικτύου, προειδοποιεί αξιωματούχος κυβερνοασφάλειας
- Σημαντικό βήμα για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Νότιο Αιγαίο
- Το Κόπα Άφρικα… ξέχασε τον Ελ Κααμπί: Εκτός καλύτερης ενδεκάδας των ομίλων ο Μαροκινός (pic)
- Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής
- Κλούνεϊ-Τραμπ: Μετωπική σύγκρουση για τη γαλλική υπηκοότητα – «Μέτριος τύπος»
