Η συμβολή του ILO στη νομοθεσία για τα εργασιακά αντικείμενο σύσκεψης
Οι δυνατότητες της τεχνικής συμβολής του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις εργασιακές σχέσεις, που προωθούνται από το υπουργείο Εργασίας, εξετάστηκαν σε συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη, με τον εκπρόσωπο του ILO στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Παπαδάκη.
Οι δυνατότητες της τεχνικής συμβολής του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις εργασιακές σχέσεις, που προωθούνται από το υπουργείο Εργασίας, εξετάστηκαν σε συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη, με τον εκπρόσωπο του ILO στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Παπαδάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παπαδάκης ενημέρωσε τον υπουργό Εργασίας για τον ρόλο του ILO γενικά, αλλά και ειδικότερα για ζητήματα με τα οποία έχει ασχοληθεί το Διεθνές Γραφείο Εργασίας στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης παρουσίασε τις αμέσως επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθούνται από το υπουργείο Εργασίας για τις εργασιακές σχέσεις.
Η συμβολή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στις νομοθετικές παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις προβλέπονται και από τη συμφωνία που υπογράφηκε στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου του 2015.
Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Υπουργών Απασχόλησης (EPSCO), η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου.
Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η εφαρμογή της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» σχετικά με την ανάπτυξη και της απασχόληση στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά στον «αέρα» η Κεντρική Επιτροπή – Παρόντες οι «κομμένοι» – Εν αναμονή αποφάσεων
- BILD: «Έκλεισε αριστερό μπακ η Άουγκσμπουργκ» – Τι γράφουν για τον Γιαννούλη
- Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για τη φονική επίθεση στο σπίτι της Βάγιας Νέστορα
- Πώς να προστατέψετε τις καταθέσεις από κατασχέσεις
- Θεσπρωτία: Για εμπρησμό από αμέλεια συνελήφθη άνδρας που έβαλε φωτιά στο Καστρί
- Πάολα Ρεβενιώτη: Φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα της είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο
- Η γήρανση του πληθυσμού ίσως να μην κοστίζει όσο φοβόμαστε
- Το μήνυμα του Παπανικολάου μετά την ανανέωση: «Να δημιουργήσουμε νέες θρυλικές στιγμές για τον Ολυμπιακό μας» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442