Εισοδηματικά κριτήρια για τη συμμετοχή στα φάρμακα μελετά το υπ.Υγείας
Υπέρ της θέσης, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα να γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια τάχθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο ίδιος προανήγγειλε πως εντός των ημερών θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, ενώ το δεύτερο εξάμηνο θα καταργηθεί και το ένα ευρώ ανά συνταγή.
Υπέρ της θέσης, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα να γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια τάχθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στις πρωινές εκπομπές του ΑΝΤ1 και του Mega.
«Θα διαβαθμίσουμε τη συμμετοχή με βάση τις οικονομικές δυνατότητες» τόνισε, σημειώνοντας πως «δεν θα υπάρξει αύξηση, αλλά δικαιότερη κατανομή» και πως αυτό θα γίνει «για να προστατεύσουμε τους αδυνάτους».
Στην ερώτηση πού πού θα βρεθούν χρήματα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα πληρώσουν από τους ισολογισμούς τους οι πολυεθνικές των φαρμάκων.
Επίσης, προανήγγειλε ότι εντός των ημερών θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, ενώ, όπως είπε, το δεύτερο εξάμηνο θα καταργηθεί και το ένα ευρώ ανά συνταγή.
Τέλος, διέψευσε δημοσιεύματα για περικοπή στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, ενώ έκανε λόγο για «λεόντειες» συμβάσεις που έχουν γίνει με γερμανικές εταιρείες σε βάρος του Δημοσίου.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59