Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρρικνώθηκε περαιτέρω η μεταποίηση το Φεβρουάριο

Συρρικνώθηκε περαιτέρω η μεταποίηση το Φεβρουάριο

Νέα επιδείνωση κατέγραψαν οι συνολικές επιχειρησιακές συνθήκες στην ελληνική μεταποίηση το Φεβρουάριο σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα.Ο PMI υποχώρησε στις 48,4 μονάδες τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τις 48,3 μονάδες του Ιανουαρίου.

Νέα επιδείνωση κατέγραψαν οι συνολικές επιχειρησιακές συνθήκες στην ελληνική μεταποίηση το Φεβρουάριο σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο PMI υποχώρησε στις 48,4 μονάδες τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τις 48,3 μονάδες του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δείκτης διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα παρά τις ταχύτερες μειώσεις τόσο της παραγωγής όσο και των νέων παραγγελιών, καθώς η μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης, η βραδύτερη η μείωση των αποθεμάτων αγορών και η εντονότερη επιδείνωση του χρόνου παράδοσης προμηθειών συνέβαλαν στην υποστήριξη του κύριου δείκτη PMI.

Τα επίπεδα παραγωγής στα εργοστάσια της Ελλάδας υποχώρησαν για δεύτερο συνεχή μήνα τον Φεβρουάριο, κυρίως λόγω της περαιτέρω μείωσης των νέων παραγγελιών. Η πρόσφατη υποχώρηση των επιπέδων εισερχόμενων νέων εργασιών –για έκτο συνεχή μήνα– ήταν, στην πραγματικότητα, η δριμύτερη από τον Ιούλιο του 2013.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτα στοιχεία, τα οποία επικαλείται η συγκεκριμένη έρευνα, «η πολιτική αβεβαιότητα προκάλεσε αναστάτωση επηρεάζοντας αρνητικά τη ζήτηση, ακόμα και σε σχέση με τις πωλήσεις στο εξωτερικό, οι οποίες μειώθηκαν με σταθερό και επιταχυνόμενο ρυθμό λόγω της διστακτικότητας των πελατών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024