Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Δημοσιογράφοι του Al Jazeera συνελήφθησαν για πτήση drone

Παρίσι: Δημοσιογράφοι του Al Jazeera συνελήφθησαν για πτήση drone

Έκαναν ρεπορτάζ για το μυστήριο με τις νυχτερινές πτήσεις «ορφανών» drone πάνω από το Παρίσι χρησιμοποιώντας οι ίδιοι drone και συνελήφθησαν... Τρεις δημοσιογράφοι του Al Jazeera τέθηκαν υπό κράτηση από τις γαλλικές αρχές στο δάσος της Βουλώνης ενώ πετούσαν drone χωρίς να έχουν λάβει ειδική άδεια από τις γαλλικές αρχές. Οι συλλήψεις δεν σχετίζονται με τις μυστηριώδεις πτήσεις που έχουν φέρει σε αμηχανία τις γαλλικές αρχές.

Έκαναν ρεπορτάζ για το μυστήριο με τις νυχτερινές πτήσεις «ορφανών» drone πάνω από το Παρίσι χρησιμοποιώντας οι ίδιοι drone και συνελήφθησαν…

Τρεις δημοσιογράφοι του Al Jazeera τέθηκαν υπό κράτηση από τις γαλλικές αρχές στο δάσος της Βουλώνης στο δυτικό Παρίσι ενώ χειρίζονταν drone, στο πλαίσιο ρεπορτάζ για τις μυστηριώδεις πτήσεις που έχουν φέρει σε αμηχανία τις γαλλικές αρχές.

Οι συλλήψεις δεν σχετίζονται με τις νυχτερινές πτήσεις drone αγνώστου ταυτότητας τις νύχτες της Τρίτης και της Τετάρτης, αλλά με το γεγονός ότι απαγορεύεται διά νόμου η χρήση drone χωρίς να έχει προηγηθεί η άδεια των γαλλικών αρχών -ενώ τη νύχτα ισχύει γενική απαγόρευση.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Παρισιού αποσαφήνισε ότι «δεν υπάρχει καμία διασύνδεση» με τις μυστηριώδεις πτήσεις, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να συγχέονται τα δύο περιστατικά.

Οι τρεις δημοσιογράφοι είναι ηλικίας 36, 54 και 70 ετών. Τα ονόματα και η εθνικότητά τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Το Al Jazeera ανέφερε ότι οι δημοσιογράφοι του «κινηματογραφούσαν ρεπορτάζ για τα μυστηριώδη drones στο Παρίσι».

Το αδίκημα της παράνομης χρήσης drone επισύρει μέγιστη ποινή ενός έτους φυλάκισης και καταβολή προστίμου ύψους 75.000 ευρώ, αναφέρει το BBC.

Οι γαλλικές αρχές έχουν ανοίξει έρευνα για τις νυχτερινές πτήσεις drones, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ απέκλεισε οποιοδήποτε κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. «Δεν υπάρχει τίποτα για να ανησυχούμε» δήλωσε στους δημοσιογράφος, τη στιγμή πάντως που είναι εμφανής ο προβληματισμός των αρχών για την ένταση του φαινομένου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024