Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε εκτάκτως για το απόγευμα της Πέμπτης, λίγες ουσιαστικά ώρες μετά το πέρας της προηγούμενης μαραθώνιας συνεδρίασης. Tην πρωτοβουλία ανέλαβε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλώντας αντιδράσεις.
Νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε εκτάκτως για το απόγευμα της Πέμπτης, λίγες ουσιαστικά ώρες μετά το πέρας της προηγούμενης μαραθώνιας συνεδρίασης.
Tην πρωτοβουλία ανέλαβε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές και κυρίως τους πολλούς νεοεκλεγέντες για θέματα τεχνικής φύσης και λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Παράλληλα η Πρόεδρος της Βουλής έθεσε και θέματα τα οποία αφορούν στα περί ασύλου.
Πλην όμως, όπως σημείωναν κομματικά στελέχη, η πρόεδρος της Βουλής δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα και δικαιοδοσία.
Βάσει αυτού, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολούθησε κύκλος επαφών και συνεννοήσεων, και εν συνεχεία την πρωτοβουλία ανέλαβε ο γραμματέας της ΚΟ Χρ.Μαντάς.
Στην συνεδρίαση της ΚΟ πήραν μέρος περίπου 70-80 βουλευτές, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν νεοεκλεγέντες, ενώ από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κλήρωση των αυτοκινήτων που είναι με χρονομίσθωση της Βουλής η οποία λήγει στο τέλος του χρόνου και ανήκαν σε βουλευτές που δεν επανεξελέγησαν (υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει την κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου).
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα του περιορισμού σε έναν από δυο των αστυνομικών που δικαιούται ο κάθε βουλευτής για λόγους ασφάλειας, όπως και το αν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αποζημίωση οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών
H πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο σε σχόλιο του αναφέρει ότι «προφανώς η κα Κωνσταντοπούλου δεν γνωρίζει ότι την ΚΟ την συγκαλεί ο πρόεδρος της και μόνο. Επίσης ξεχνάει ότι είναι πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής και όχι μόνο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- HELLENiQ ENERGY: Οι ΑΠΕ ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακού μετασχηματισμού
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442