Έντονο άρωμα Ελλάδας είχε η φετινή 87η απονομή των βραβείων Όσκαρ αφού με χρυσό αγαλματίδιο έφυγαν ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης Αλεξάντερ Ντεπλά και ο επίσης ελληνικής καταγωγής σεναριογράφος Aλεξάντερ Ντινελάρις, που βραβεύτηκε με το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για το Birdman, μαζί με τους Aλεχάνδρο Ινιάριτου, Νικολά Τζιακομπόνε και Αρμάντο Μπο.

O ελληνικής καταγωγής συνθέτης Αλεξάντερ Ντεπλά κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Ξενοδοχείο Grand Budapest, ενώ είχε προταθεί στην ίδια κατηγορία και για την ταινία Το Παιχνίδι της Μίμησης.

»» Αφιέρωμα: Ο θείος «Όσκαρ» στο in.gr

Ήταν η 8η φορά στην καριέρα του που ο δημιουργός ήταν υποψήφιος για το χρυσό αγαλματίδιο, ενώ η νίκη του θεωρείται έκπληξη καθώς φαβορί θεωρείτο ο συνθέτης Γιόχαν Γιόχανσον για τη μουσική στην ταινία H Θεωρία των Πάντων.

«Ένα Όσκαρ είναι ένα Όσκαρ. Πρόκειται για τη σημαντικότερη επιβράβευση που μπορεί να ονειρευτεί ένας δημιουργός του κινηματογράφου. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα» δήλωσε ο 53χρονος Ντεπλά από τα παρασκήνια, λίγα λεπτά μετά την απονομή.

Διαβάστε επίσης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ