Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σακελλαρίδης: Στόχος μας να βρούμε κοινά σημεία για συμφωνία

Σακελλαρίδης: Στόχος μας να βρούμε κοινά σημεία για συμφωνία

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης να βρεθούν κοινά σημεία με τους δανειστές ώστε να υπάρξει συμφωνία αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Επανέλαβε, πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία με μέτρα που έχουν μνημονιακό χαρακτήρα.

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης να βρεθούν κοινά σημεία με τους δανειστές ώστε να υπάρξει συμφωνία αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Προσπαθούμε με διάλογο να βρεθούν τα κοινά σημεία, ώστε κανείς να μην μπορεί να μας κατηγορήσει ότι είμαστε εμμονικοί, στόχος μας είναι να κλείσει σύντομα η συμφωνία» δήλωσε στον Σκάι, ενόψει του σημερινού, κρίσιμου Euroworking Group όπου θα κριθεί το ελληνικό αίτημα για βοήθεια.

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε, πάντως, ότι γίνεται μια σκληρή διαπραγμάτευση με άνισους όρους, ενώ επανέλαβε τόσο πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία με μέτρα που έχουν μνημονιακό χαρακτήρα όσο και ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί εάν δεν υπάρξει συμφωνία, ο ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι προτιμά να μην απαντήσει δεδομένου ότι η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.

Αναφερόμενος στη δυσαρέσκεια των εταίρων για τη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι πιστωτές πρέπει να κατανοήσουν πως υπάρχει και ανάγκη είσπραξης χρημάτων για τα δημόσια Ταμεία.

Σημείωσε, δε, πως αν υπάρξει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με αφορμή την εν λόγω ρύθμιση, τότε αυτό θα απορρέει από μια «λογική» των δανειστών που αποσκοπεί στο να μην επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει χωρίς βοήθεια.

Ως προς την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, και όχι του Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε πως υπήρχε κίνδυνος να χαθεί το ευρω-χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης που κατέχει ο κ. Αβραμόπουλος στην Κομισιόν.

Αποσαφήνισε, επίσης, πως η πρόταση για τον κ. Παυλόπουλο «δεν είναι προσπάθεια να ξεπλυθεί κανένα πρόσωπο και καμία κατάσταση». «Θα κριθούμε από τα πεπραγμένα μας και από το αν φέραμε κάτι νέο» συμπλήρωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024