Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον SUV χορό και η Rolls-Royce

Στον SUV χορό και η Rolls-Royce

Η βρετανική φίρμα επεκτείνει το φάσμα δραστηριοτήτων της σε νέα πεδία φιλοδοξώντας να δώσει νέο νόημα στην SUV πολυτέλεια.

Μετά την Bentley αλλά και την Lamborghini, η Rolls-Royce ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προσθέσει μια SUV πρόταση στην γκάμα της.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο άφιξης, στην ανοιχτή επιστολή με την οποία επέλεξε να ανακοινώσει την νέα τροπή στην ιστορία της φίρμας ο επικεφαλής της, Torsten Muller-Otvos, αναφέρει ότι «θα αξιοποιήσουμε όσο χρόνο χρειαστεί για την εξέλιξη και την υλοποίηση αυτού του νέου υπερπολυτελούς project», κάτι που σημαίνει ότι το νέο SUV αναμένεται το 2017, μετά την Wraith Drophead και πριν την παρουσίαση του αντικαταστάτη της κορυφαίας Phantom.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που δίνει ο επικεφαλής της φίρμας για τα χαρακτηριστικά του νέου SUV το οποίο ονομάζει «σημείο- ορόσημο στην 111ετή πορεία της Rolls-Royce», αναφέρει ότι θα πρόκειται: «για ένα αυτοκίνητο με αυξημένο ύψος και απόσταση από το έδαφος το οποίο θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική από αλουμίνιο και θα προσφέρει την συνήθη αβίαστη πολυτέλεια μιας Rolls-Royce αλλά και θα μπορεί να αντεπεξέλθει σε οποιοδήποτε έδαφος».

Την κινητήριο δύναμη για τη συγκεκριμένη απόφαση απετέλεσε το ίδιο το κοινό της φίρμας όπως είχε αποκαλύψει πριν λίγο καιρό ο T. Mueller-Otvos ο οποίος, πριν περίπου ένα μήνα είχε δηλώσει ότι «Ενίοτε χρειάζεται να ακολουθήσεις το ρεύμα με κάποιες ρηξικέλευθες κινήσεις που θα κάνουν την φίρμα να προχωρήσει μπροστά. Σταδιακά θα δούμε τις κλασικές sedan κατηγορίες να συρρικνώνονται με δεδομένη την συνεχή ανάπτυξη των SUV. Aν λοιπόν δεν αλλάξεις το προϊοντικό σου portfolio σύμφωνα με τις σύγχρονες επιταγές, μπορεί ακόμα και να “σβήσεις”».

Ανεξαρτήτως των επίσημων συστάσεων και παρά την έλλειψη πληροφοριών, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο SUV θα έχει ως αφετηρία ένα νέο αλουμινένιο χωροδικτύωμα το οποίο θα αξιοποιήσει και η νέα γενιά της εμβληματικής Phantom.

Στην καρδιά του νέου βρετανικού SUV αναμένεται να βρεθεί ένα plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο θα έχει ως αφετηρία μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V12 κινητήρα της φίρμας. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η τετρακίνηση και φυσικά η πολυτέλεια σε συνδυασμό με μια υψηλότερη τιμή από το ανταγωνιστικό Bentley Bentayga το οποίο εκτιμάται ότι θα ξεκινά από τα 350.000 ευρώ.

«Η BMW είναι πολύ επιτυχημένη στα ηλεκτροκίνητα οχήματα και κάνει αρκετή έρευνα προς αυτήν την κατεύθυνση η οποία θα μπορούσε να προσφέρει μακροπρόθεσμες λύσεις για την φίρμα της Rolls-Royce. Μπορεί να μην υπάρχουν απαιτήσεις για εναλλακτικά μηχανικά σύνολα από τους πελάτες μας, αλλά θα υπάρξουν από νομοθετικής πλευράς. Για αυτό ακριβώς το λόγο η λύση του plug-in υρβιδικού συνόλου είναι καλή, διότι πολύ απλά σου παρέχει μια αξιοπρεπή αυτονομία προκειμένου να κινείσαι εντός των ορίων της πόλης με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τ. Muller-Otvos

Παράλληλα με το υβριδικό σύνολο και το αλουμινένιο χωροδικτύωμα, ο επικεφαλής της φίρμας δεν αποκλείει τη χρήση ανθρακονημάτων τόσο για το νέο SUV όσο και για την νέα, 13η γενιά της Phantom.

«Είναι πιθανό να αναζητήσουμε τις δυνατότητες αξιοποίησης των ανθρακονημάτων σε ορισμένους τομείς του αυτοκινήτου όταν έρθει εκείνη η ώρα. Σε τελική ανάλυση, γιατί όχι;»

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις πωλήσεων, αν και η Rolls-Royce δείχνει να επιδεικνύει μια… αριστοκρατική αδιαφορία για αυτού του είδους τις ανακοινώσεις, το νέο SUV αναμένεται να συνεχίσει με ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς στα μεγέθη που παρουσιάζει η φίρμα η οποία έκλεισε –και- το 2014 με πωλήσεις ρεκόρ 4.063 μονάδων και αύξηση 12% σε σχέση με το 2013.

Εξάλλου όπως επισημαίνει o Τ. Μuller Otvos «η συγκεκριμένη κατηγορία δεν έχει να κάνει με τον όγκο πωλήσεων. Είμαστε οι φύλακες μιας παράδοσης που διαρκεί 111 χρόνια και πρέπει να τη διαφυλάξουμε. Είναι ξεκάθαρη η στρατηγική μας και η θέση μας στον όμιλο BMW.

«Δεν προσφέρουμε τίποτα φθηνότερο από την Ghost και θα παραμείνουμε στο σκεπτικό της αίσθησης αποκλειστικότητας που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Έτσι και ήδη περιορίζουμε τους εαυτούς μας σε ένα συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων».

«Με αυτές τις προϋποθέσεις αν αναρωτιέστε κατά πόσο υπάρχουν περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης για εμάς και πάνω από τις 4.000 μονάδες, θα σας απαντούσε πως ναι, ωστόσο θα δήλωνα ιδιαιτέρως ευτυχής με το πού βρίσκεται η φίρμα σήμερα».

Auto Express

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024