Μια νέα, αδημοσίευτη μέχρι πρότινος βιογραφία της Μάρλεν Ντίτριχ βλέπει το φως της δημοσιότητας 23 χρόνια μετά τον θάνατο της γερμανίδας σταρ στο Παρίσι το 1992.

Την αποκάλυψη για την ύπαρξή της έκανε ο Ούλριχ Βάιντσιρλ, πρώην συνεργάτης της εφημερίδας Die Welt και βιογράφος του συγγραφέα Αλφρεντ Πόλγκαρ, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Άνθρωπος από το στενό φιλικό περιβάλλον της Ντίτριχ και διάσημος κριτικός θεάτρου των εφημερίδων Weltbuhne και Tage-Βuch, ο Πόλγκαρ κρατούσε σημειώσεις για τη ζωή της ηθοποιού – με τη σύμφωνη γνώμη της – προκειμένου μελλοντικά να κυκλοφορήσει μια βιογραφία της.

Αυτά συνέβησαν από το 1933 έως το 1938, οπότε ως Εβραίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Βερολίνο και να γυρίσει στην πατρίδα του, τη Βιέννη.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Βάιντσιρλ, το υλικό της βιογραφίας με τίτλο «Μάρλεν: Η εικόνα μιας διάσημης συντρόφου» ανακαλύφθηκε πρώτη φορά το 1984.

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος μαζί με τον γερμανό κριτικό λογοτεχνίας Μαρσέλ Ράιχ – Ρανίτσκι αποφάσισαν να μη δημοσιευθεί τουλάχιστον μέχρι τον θάνατο της Ντίτριχ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ