Διαψεύδει η Τεχεράνη την επιστολή Αλί Χαμενεΐ στον Ομπάμα
Το Ιράν διέψευσε τη Δευτέρα την ύπαρξη επιστολής, την οποία σύμφωνα με την Wall Street Journal απέστειλε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στον Μπαράκ Ομπάμα με αφορμή την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Κατά την εφημερίδα, η επιστολή ήταν η απάντηση σε αντίστοιχη κίνηση του αμερικανού προέδρου τον Οκτώβριο.
Το Ιράν διέψευσε τη Δευτέρα την ύπαρξη επιστολής, την οποία σύμφωνα με την Wall Street Journal απέστειλε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στον Μπαράκ Ομπάμα με αφορμή την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Κατά την εφημερίδα, η επιστολή ήταν η απάντηση σε αντίστοιχη κίνηση του αμερικανού προέδρου τον Οκτώβριο.
Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών «διαψεύδει κατηγορηματικά» την ύπαρξη τέτοιας επιστολής εκτιμώντας ότι «οι ισχυρισμοί (της εφημερίδας) είναι αβάσιμοι και εντάσσονται σε ένα αντιεπαγγελματικό παιχνίδι των μέσων ενημέρωσης».
Η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου επισημαίνει παλαιότερες επαφές του Ομπάμα προς ιρανούς ηγέτες αναφορικά με τέτοια ζητήματα, σε κάποια από τα οποία η Τεχεράνη είχε ανταποκριθεί.
«Αλλά δεν υπήρξε νέα επιστολή που να έστειλε ο ανώτατος ηγέτης στον Λευκό Οίκο τις τελευταίες εβδομάδες» αναφέρει.
Την Παρασκευή, σε δημοσίευμά της, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Χαμενεϊ έγραψε στον Ομπάμα σχετικά με το ενδεχόμενο αμερικανο-ιρανικής συνεργασίας στην καταπολέμηση του ΙΚ αν εξασφαλιστεί συμφωνία για τα πυρηνικά.
Κατά την εφημερίδα, η επιστολή ήταν η απάντηση σε αντίστοιχη κίνηση του αμερικανού προέδρου τον Οκτώβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Απεργούν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και των Δικαστηρίων – «Αποτέλεσμα κοινωνικού αυτοματισμού οι επιθέσεις»
- Καταρρέει με πάταγο ο μύθος του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη
- Ντέρμπι ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στη Μελβούρνη ή τη Νέα Υόρκη; Η FIFA απαντάει…
- Πώς κατάφερε να σκορπίσει τον τρόμο ο 89χρονος μέσα σε λίγα λεπτά – Το χρονικό μέχρι τη σύλληψη και τα κενά ασφαλείας
- Eπιδόματα: «Ηλεκτρονικό φακέλωμα» θα καταγράφει ποιος παίρνει, τι και πόσα – Οι αλλαγές
- «Το κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου για 11η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
- Η εξέγερση των «γαλάζιων» βουλευτών στοιχειώνει το Μαξίμου – «Μασάζ» χωρίς ουσιαστική απάντηση από Μητσοτάκη
- O επόμενος γ.γ. του ΟΗΕ θα ξαναγυρίσει στα «παλιά»: Αφήνει το Κλίμα και πιάνει πολέμους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 29.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442