Κοτόπιτα µε τραχανά σε ταβά
ΥΛΙΚΑ(για 1 στρογγυλό ταψί φούρνου)
1 πακέτο Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη 700 γρ.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
3 στήθη κοτόπουλου
½ κ.γ..πιπέρι
2 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. µουστάρδα, σε σκόνη
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 φλ. τραχανά ή άλλο κοντό ζυµαρικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Γέµιση:Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βράζουµε το κοτόπουλο, το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και, αφού κρυώσει, το ξεψαχνίζουµε µε τα χέρια. Αλατοπιπερώνουµε και πασπαλίζουµε µε τη σκόνη µουστάρδας και την πάπρικα. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουµε τα ζυµαρικά. Τα σουρώνουµε και τα ανακατεύουµε µε το κοτόπουλο.
2 Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουµε ένα στρογγυλό ταψί φούρνου και στρώνουµε διαδοχικά τέσσερα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Απλώνουµε τη γέµιση και σκεπάζουµε µε τα υπόλοιπα τέσσερα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα ένα.
3 Χαράζουµε την επιφάνεια της πίτας σε κοµµάτια. Προαιρετικά αλείφουµε την επιφάνεια µε αβγό. Ψήνουµε για περίπου 35 λεπτά µέχρι να ροδίσει.
Θέλετε να δώσετε διαφορετική εμφάνιση στην πίτα σας;
- Ο Ιπποκράτης γίνεται βίαιος με τον Ορφέα – Καθηλωτικές εξελίξεις στο «Ναυάγιο»
- Περιοδεία Χαρίτση σε Βαρβάκειο και Αιόλου: Στην Πασχαλινή αγορά καταρρέει το success story της κυβέρνησης
- Με Παπανικολάου στο Game 3 ο Ολυμπιακός
- «Τουρισμός για όλους 2024»: Τα 7 «κλικ» για να δείτε αν κερδίσατε ή χάσατε το voucher
- Συνεργασία Δήμου Διονύσου με την Τροχαία
- «H Σαντορίνη είναι το Γκραν Κάνιον της Μεσογείου» – Τι βλέπουν οι ειδικοί μετά τις κατολισθήσεις