Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία και Γερμανία κλείνουν προσωρινά τις πρεσβείες τους στην Υεμένη

Ιταλία και Γερμανία κλείνουν προσωρινά τις πρεσβείες τους στην Υεμένη

Η Ιταλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν το προσωρινό κλείσιμο των πρεσβειών τους στην Υεμένη, εξαιτίας της βίας στη χώρα. Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για τη δράση μαχητών που φέρεται να ορκίζονται πίστη στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους. Το βράδυ της Πέμπτης, ο ΓΓ του ΟΗΕ έκανε λόγο για «κατάρρευση» της χώρας.

Η Ιταλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν το προσωρινό κλείσιμο των πρεσβειών τους στην Υεμένη, εξαιτίας της βίας στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, το προσωπικό της γερμανικής πρεσβείας αναχώρησε σήμερα, Παρασκευή, από την χώρα, εξαιτίας της ασταθούς κατάστασης.

«Τις τελευταίες εβδομάδες οι Χούτι κατέλαβαν την εξουσία και αυτό είναι απαράδεκτα επικίνδυνο για εμάς και θα μπορούσε να έχει συνέπειες για την περιοχή» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου. «Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική για εμάς στην Ευρώπη» τόνισε.

Η Ιταλία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι έκλεισε την πρεσβεία της στη Σαναά και ότι αποσύρει τον πρεσβευτή της και το προσωπικό.

Η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ έχουν ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο των πρεσβειών τους, καθώς οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούτι παγιώνουν τον έλεγχό τους, μετά την κατάληψη της Σαναά και τη διάλυση του Κοινοβουλίου.

Μάλιστα, αντάρτες του κινήματος των Χούτι κατέλαβαν οχήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Υεμένη, αφότου ο πρεσβευτής και οι διπλωμάτες των ΗΠΑ εγκατέλειψαν τη χώρα.

Οι ανησυχίες έχουν ενταθεί μετά από πληροφορίες ότι σουνίτες μαχητές της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), της πλέον επικίνδυνης φράξιας της τρομοκρατικής οργάνωσης παγκοσμίως, «αποκηρύσσουν» τον Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι και να ορκίζονται πίστη στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους Αλ-Μπαγκνάντι.

Μάλιστα, μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα κατέλαβαν την Πέμπτη στρατιωτική βάση στη νότια Υεμένη.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο ΓΓ του ΟΗΕ έκανε λόγο για «κατάρρευση» της Υεμένης.

«Παρακολουθούμε την κατάρρευση της Υεμένης μπροστά στα μάτια μας», είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν και απηύθυνε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει δράση προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να βυθιστεί η χώρα στο χάος.

«Δεν μπορούμε να παραμένουμε θεατές», τόνισε ο Μπαν ενώπιον των πρεσβευτών των κρατών-μελών του ΣΑ του ΟΗΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024