Αλαλούμ δημιουργήθηκε σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων, καθώς κοντά στο μεσημέρι υπήρξε εντολή από τον δήμο να κλείσουν όλα τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας, παρά το γεγονός ότι ο καιρός παρουσίαζε βελτίωση. Ακολούθησε επιστολή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία ζητούσε σε περίπτωση που υπάρχουν μαθητές που οι γονείς τους αδυνατούν να τους παραλάβουν να τους κρατήσουν σε καλά θερμαινόμενες αίθουσες.
Αλαλούμ δημιουργήθηκε σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων, καθώς κοντά στο μεσημέρι υπήρξε εντολή από τον δήμο να κλείσουν όλα τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας, παρά το γεγονός ότι ο καιρός παρουσίαζε βελτίωση.
Μετά από έντονες διαμαρτυρίες γονέων η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έστειλε επιστολή στους διευθυντές των σχολείων με την οποία ζητάει σε περίπτωση που υπάρχουν μαθητές οι γονείς των οποίων αδυνατούν να τους παραλάβουν να κρατήσουν τα παιδιά σε αίθουσες καλά θερμαινόμενες.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου και η Παρασκευή 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.