Mείωση μισθού έκανε στον εαυτό του ο βασιλιάς της Ισπανίας
Μειωμένη κατά 20% θα είναι η αποζημιώση που θα λάβει το 2015 ο βασιλιάς Φίλιππος Στ' της Ισπανίας, ενώ ο ίδιος αποφάσισε να μειώσει και την αποζημιώση του πατέρα του, τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος. Ο Φίλιππος θα λάβει 234.204 ευρώ και η σύζυγός του, βασίλισσα Λετίθια 128.808 ευρώ.
Μειωμένη κατά 20% θα είναι η αποζημιώση που θα λάβει το 2015 ο βασιλιάς Φίλιππος Στ’ της Ισπανίας, ενώ ο ίδιος αποφάσισε να μειώσει και την αποζημιώση του πατέρα του, τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος. Ο Φίλιππος θα λάβει 234.204 ευρώ και η σύζυγός του, βασίλισσα Λετίθια 128.808 ευρώ.
Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας θα εισπράξει από τον προϋπολογισμό 187.356 ευρώ και η μητέρα του βασίλισσα Σοφία 105.396 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι αδελφές του βασιλιά δεν θα εισπράξουν ούτε ευρώ επιχορήγησης. Το συνολικό ποσό που διαθέτει η κυβέρνηση της Ισπανίας για τον βασιλικό Οίκο είναι 7,7 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος όλα τα κονδύλια θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.
Εκπρόσωπος του Παλατιού ανέφερε ότι ο Φίλιππος αποφάσισε τα της αποζημίωσής του, αφού έλαβε υπόψη του τα χρήματα που εισπράττουν οι υπόλοιποι αρχηγοί κρατών (βασιλείς ή πρόεδροι) στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το άλλο πρόσωπο του Λανουά στους διαιτητές και ο απολογισμός που έρχεται
- Πορτοκαλί τιμολόγια: Έρχονται οι χρεώσεις ρεύματος ανά ώρα
- Συνταγή: Σπιτικά σπανακοπιτάκια
- Το διπλό μήνυμα Ανδρουλάκη για τα σενάρια συγκυβέρνησης, τα «καρφιά» κατά Τσίπρα και το νέο «άνοιγμα» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑΡ
- Διαφθορά μετρημένη σε δισ.: Από τα βοσκοτόπια του ΟΠΕΚΕΠΕ στα σαλόνια των Βρυξελλών
- Food Authority Recalls Kinder Chocolates Over Hidden Gluten Risk


