Πιγκάς: Η τρόικα στην Ελλάδα τα έκανε όλα λάθος
Ο Ματιέ Πιγκάς, επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Lazard στο Παρίσι η οποία συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε σήμερα Τρίτη πως η τρόικα που επέβαλε λιτότητα στην Ελλάδα έκανε εντελώς λάθος και έχει οδηγήσει την οικονομία της χώρας στον τοίχο. Kλιμάκιο στελεχών της Lazard έχει «στρατοπεδεύσει» στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών τις τελευταίες 4 ημέρες, καθώς επεξεργάζεται τις ελληνικές θέσεις εν όψει του Eurogroup της Τετάρτης.
Ο Ματιέ Πιγκάς, επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Lazard στο Παρίσι η οποία συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε σήμερα Τρίτη πως η τρόικα που επέβαλε λιτότητα στην Ελλάδα έκανε εντελώς λάθος και έχει οδηγήσει την οικονομία της χώρας στον τοίχο.
«Πιστεύω πως οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) είναι εσφαλμένες και έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε έναν τοίχο και μπορεί ακόμη να οδηγήσουν την Ευρώπη σε έναν τοίχο», δήλωσε ο Πιγκάς στον ραδιοσταθμό France Inter. «Ναι, πιστεύω πως η τρόικα τα έκανε όλα λάθος», πρόσθεσε.
Ο Πιγκάς επανέλαβε επίσης πως μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη και πως το συνολικό χρέος της χώρας θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 100 δισ. ευρώ ώστε να υπάρξει μια αποδεκτή αναλογία χρέους προς Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.
Σημειώνεται πως ο Ματιέ Πιγκάς είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο ξενοδοχείο Baltimore των Παρισίων την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, ενώ κλιμάκιο στελεχών της Lazard έχει «στρατοπεδεύσει» στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών τις τελευταίες 4 ημέρες, καθώς επεξεργάζεται τις ελληνικές θέσεις εν όψει του Eurogroup αύριο, Τετάρτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χάνει το ματς με την ΑΕΚ ο Μορόν
- Μήπως με βίασαν και δεν το θυμάμαι; – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στη σειρά ντοκιμαντέρ για τον Diddy
- Θεσσαλονίκη: Σκηνές πανικού μετά την επίθεση με χημικά σε αγρότες στα «Πράσινα Φανάρια» – Δείτε βίντεο
- «Σε οικονομική ασφυξία οι δήμοι» – 24ωρη απεργία προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ
- Ανακαλείται μη ασφαλές τρόφιμο από τον ΕΦΕΤ
- Τα δεδομένα για τον Ντε Κολό – Το χαμηλό buy out και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του με τη Βιλερμπάν

