Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποτελεσματική η τικαγρελόρη στην πρόληψη των αθηροθρομβωτικών επεισοδίων

Αποτελεσματική η τικαγρελόρη στην πρόληψη των αθηροθρομβωτικών επεισοδίων

Η τικαγρελόρη προλαμβάνει τα αθηροθρομβωτικά επεισόδια σε ασθενείς με ιστορικό καρδιακής προσβολής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης PEGASUS-TIMI 54.

Η τικαγρελόρη προλαμβάνει τα αθηροθρομβωτικά επεισόδια σε ασθενείς με ιστορικό καρδιακής προσβολής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης PEGASUS-TIMI 54. Η τικαγρελόρη δεν είναι εγκεκριμένη για τη δευτερογενή πρόληψη ασθενών με ιστορικό προηγούμενου εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Η εν λόγω μελέτη, που συμπεριέλαβε περισσότερους από 21.000 ασθενείς, πέτυχε το πρωτεύον τελικό σημείο της. Αξιολόγησε την τικαγρελόρη σε μορφή δισκίων στις δόσεις των 60mg και 90mg δύο φορές ημερησίως μαζί με χαμηλή δόση ακετυλοσαλικυλικού οξέος για τη δευτερογενή πρόληψη των αθηροθρομβωτικών επεισοδίων σε ασθενείς με ιστορικό καρδιακής προσβολής 1-3 χρόνια πριν από την έναρξη της μελέτης.

Το κύριο τελικό σημείο και για τα δύο σκέλη της μελέτης ήταν το σύνθετο τελικό σημείο του καρδιαγγειακού θανάτου, του εμφράγματος του μυοκαρδίου ή του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το συνολικό προφίλ ασφάλειας ήταν σύμφωνο με το γνωστό προφίλ ασφάλειας της τικαγρελόρης.

Η μελέτη PEGASUS-TIMI 54 διερεύνησε την τικαγρελόρη συγκριτικά με το εικονικό φάρμακο επιπρόσθετα της χαμηλής δόσης ακετυλοσαλικυλικού οξέος, σε ασθενείς ηλικίας άνω των 50 ετών με ιστορικό καρδιακής προσβολής και τουλάχιστον έναν επιπρόσθετο παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου. Η μελέτη σχεδιάστηκε με στόχο να κατανοήσουνοι ερευνητές καλύτερα την αντιμετώπιση ασθενών πέρα από τους 12 μήνες. Υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν ότι 1 στους 5 ασθενείς που παραμένουν ελεύθεροι συμβάντων 12 μήνες μετά από ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου, θα υποστεί περαιτέρω έμφραγμα του μυοκαρδίου, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή θάνατο στα επόμενα 3 χρόνια2.

Τα πλήρη αποτελέσματα της μελέτης PEGASUS-TIMI 54 θα ανακοινωνθούν σε προσεχές συνέδριο εντός του 2015, ενώ μετά από περαιτέρω αναλύσεις, θα υποβληθεί και σχετικός φάκελος στις κανονιστικές αρχές.

health.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024