Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H Iσπανία καθιστά υπεύθυνο το Ισραήλ για το θάνατο του κυανόκρανου

H Iσπανία καθιστά υπεύθυνο το Ισραήλ για το θάνατο του κυανόκρανου

Μετά το επεισόδιο στη μεθόριο Ισραήλ και Λιβάνου με τη Χεζμπολάχ που στοίχισε τη ζωή σε δύο ισραηλινούς στρατιώτες και έναν ισπανό κυανόκρανο, η Μαδρίτη επιτέθηκε στο Ισραήλ καθιστώντας το υπεύθυνο για την κλιμάκωση της βίας που οδήγησε στο θάνατο του ισπανού λοχία. Όσον αφορά το ίδιο το θερμό μέτωπο με τη Χεζμπολάχ, το Ισραήλ ανέφερε ότι υπάρχει μήνυμα πως η ομάδα δεν επιδιώκει συνέχιση της σύγκρουσης.

Μετά το επεισόδιο στη μεθόριο Ισραήλ και Λιβάνου με τη Χεζμπολάχ που στοίχισε τη ζωή σε δύο ισραηλινούς στρατιώτες και έναν ισπανό κυανόκρανο, η Μαδρίτη επιτέθηκε στο Ισραήλ καθιστώντας το υπεύθυνο για την κλιμάκωση της βίας που οδήγησε στο θάνατο του ισπανού λοχία.

Όσον αφορά το ίδιο το θερμό μέτωπο με τη Χεζμπολάχ, το Ισραήλ ανέφερε ότι υπάρχει μήνυμα πως η ομάδα δεν επιδιώκει συνέχιση της σύγκρουσης.

Στα Ηνωμένα Έθνη, ο ισπανός πρεσβευτής Ρομάν Ογθαρσούν Μαρτσέσι καταφέρθηκε εναντίον του Ισραήλ για το περιστατικό: «Η αιτία ήταν η κλιμάκωση της βίας, και αυτή προκλήθηκε από την ισραηλινή πλευρά» είπε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρσί-Μαργκάγιο κάλεσε «άμεση και εξονυχιστική έρευνα» γύρω από το τραγικό περιστατικό.

O νεκρός κυανόκρανος είναι ο 36χρονος ισπανός λοχίας Χαβιέ Σορία Τολέδο. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ ανέφεραν πως τα αίτια θανάτου παραμένουν υπό διερεύνηση ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδίκασε σε υψηλούς τόνους το περιστατικό και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ ανέφερε την Πέμπτη πως έλαβε μήνυμα από την Χεζμπολάχ ότι η ομάδα δεν επιδιώκει συνέχιση της σύγκρουσεων.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν ανέφερε πως το μήνυμα ελήφθη μέσω της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή (UNIFIL).

Ο ίδιος ωστόσο επιφυλάχθηκε, λέγοντας πως «μέχρι να ηρεμήσει εντελώς η περιοχή, οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024