Γαλλία: Το ελληνικό F-16 υπέστη βλάβη κατά την απογείωση
Το αεροσκάφος F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συνετρίβη τη Δευτέρα στην ισπανική βάση Αλμπαθέτε, υπέστη βλάβη κατά την απογείωση και οι δύο πιλότοι προσπάθησαν να εκτιναχθούν, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.
Το αεροσκάφος F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συνετρίβη τη Δευτέρα στην ισπανική βάση Αλμπαθέτε, υπέστη βλάβη κατά την απογείωση και οι δύο πιλότοι προσπάθησαν να εκτιναχθούν, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.
«Πρόκειται για ένα απολύτως απίθανο ατύχημα για ένα αεροσκάφος που υφίσταται βλάβη κατά την απογείωση» ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Ντενί Μερσιέ, τονίζοντας ότι το αεροσκάφος απέκλινε πολύ από την πορεία του και έπεσε πάνω στο σημείο όπου υπήρχαν αεροσκάφη «που ετοιμάζονταν να απογειωθούν, άρα με τις δεξαμενές τους γεμάτες (καύσιμα)».
«Πρόκειται για μία διαδοχή ατυχιών» τόνισε.
«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το πλήρωμα του F-16, αρκετά γρήγορα, στην πράξη μετά την απογείωση, προσπάθησε να εκτιναχθεί, κατά συνέπεια το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτής της βλάβης» πρόσθεσε, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει το είδος της βλάβης.
Εννέα Γάλλοι και οι δύο έλληνες πιλότοι σκοτώθηκαν, ενώ τουλάχιστον πέντε ακόμα αεροσκάφη καταστράφηκαν.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων