Ξεκίνησαν, μετά από πολλές καθυστερήσεις, τα γυρίσματα της νέας βιογραφίας του Στιβ Τζομπς, την οποία ετοιμάζει ο βρετανός σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ. Τον κεντρικό ρόλο ερμηνεύει ο ηθοποιός Μάικλ Φασμπέντερ.

Η ταινία δεν έχει τίτλο και βασίζεται σε σενάριο του Άαρον Σόρκιν (The Social Network). Αρχικά, επρόκειτο να την σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Φίντσερ με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Μετά την αποχώρηση του Ντι Κάπριο, σε συζητήσεις για τον ρόλο του Στιβ Τζομπς ήταν ο Κρίστιαν Μπέιλ.

Τελικά, και ο Φίντσερ αποχώρησε μετά από διαφωνίες για τον «μισθό» του.

Ο Ντάνι Μπόιλ ανέλαβε το προβληματικό πρότζεκτ και στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν εκτός από τον Φασμπέντερ, η Κέιτ Ουίνσλετ, ο Σεθ Ρόγκεν και ο Τζεφ Ντάνιελς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταινία εκτυλίσσεται σε τρεις κρίσιμες στιγμές της ζωής του Σόρκιν. Ο Άαρον Σόρκιν έχει δηλώσει ότι φαντάζεται μόνο τρεις σκηνές, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα πριν από την παρουσίαση ενός καινούριου προϊόντος της Apple. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία σκηνή θα εκτυλίσσεται το 1998, πριν την παρουσίαση του πρώτου iMac.

Η ζωή του Στιβ Τζομπς έχει γίνει και άλλες φορές ταινία, με την προηγούμενη απόπειρα να είναι εκείνη του Άστον Κούτσερ στον Τζομπς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ