Να επιστρέψουν το μισθό του Ιανουαρίου ζητεί η Βουλή από τους βουλευτές
Να επιστρέψουν την προκαταβληθείσα αποζημίωση για τον Ιανουάριο του 2015 καλεί τους βουλευτές η διεύθυνση Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων, καθώς το ποσό καταβάλεται στα τέλη Δεκεμβρίου, όταν δηλαδή δεν είχαν προκηρυχθεί ακόμη οι εκλογές.
Να επιστρέψουν την προκαταβληθείσα αποζημίωση για τον Ιανουάριο του 2015 καλεί τους βουλευτές η διεύθυνση Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων, με επιστολή της.
Όπως γνωστοποιείται στους βουλευτές, η Βουλή διαλύθηκε μετά την τρίτη και τελευταία άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είχε, ωστόσο, ήδη, προκαταβολικά, καταβληθεί η αποζημίωση, καθώς οι διαδικασίες για την πίστωση αυτή ξεκινούν πάντοτε στις 23 του προηγούμενου μηνός.
Καθώς στις 23 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούσε να προδικάσει το αποτέλεσμα της τρίτης, πιστώθηκε η βουλευτική αποζημίωση του επόμενου μήνα.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κοινοβουλίου:
«Κατόπιν αυτών καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να επιστραφεί στο Δημόσιο η προκαταβληθείσα βουλευτική σας αποζημίωση.
» Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί συνίσταται στο καθαρό ποσό της βουλευτικής σας αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων που τυχόν έχετε λάβει, καθώς και τυχόν υπολοίπου αχρεωσθήτως καταβληθέντων που θα σας παρακρατούνταν σε δόσεις, εάν συνεχίζατε να έχετε τη βουλευτική ιδιότητα.
» Το ανωτέρω ποσόν θα πρέπει να καταβληθεί εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας ως αχρεωσθήτως καταβληθέν, με τραπεζική επιταγή υπέρ Ελληνικού Δημοσίου, σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της επικράτειας. […] Από τα στοιχεία της υπηρεσίας μας προκύπτει ότι το συνολικό ποσόν που πρέπει να επιστρέψετε και να αποδοθεί ως αχρεωσθήτως καταβληθέν ανέρχεται σε 6.099,54 ευρώ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Από το Λονδίνο μέχρι το Ντουμπάι: Ποιοι ήταν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο το 2025
- Σάκης Ρουβάς: Ο χορός με την κόρη του Αριάδνη και η απίστευτη ομοιότητα τους
- «Κάνει σκέψεις παραίτησης ο Αλμέιδα από τη Σεβίλλη»
- Σε θέσεις μάχης οι αγρότες: Συσκέψεις στα μπλόκα, αποφάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο – Αγωνία στο Μαξίμου
- Μήπως ο Τραμπ είναι… ανισόρροπος; – Μια αναδρομή στην ασυνήθιστη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου το 2025
- Συνάντηση με έναν ασυνόδευτο ή αδέσποτο σκύλο – Πώς πρέπει να κινηθούμε



