ΣΥΡΙΖΑ: Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα σε όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας
Η μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για τους (ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους) που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και για ειδικές κατηγορίες χρονίως πασχόντων, είναι από τα πρώτα μέτρα που θα προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζει το τμήμα Υγείας με ανακοίνωσή του.
Η μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για τους (ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους) που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και για ειδικές κατηγορίες χρονίως πασχόντων, είναι από τα πρώτα μέτρα που θα προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζει το τμήμα Υγείας με ανακοίνωσή του.
Η ανακοίνωση θέτει στο στόχαστρο απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι θα οδηγήσει από 1η Μαρτίου 2015 στην αυξημένη συμμετοχή των ασθενών σε συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων.
«Η υπουργική απόφαση αναφέρεται σε φάρμακα τα οποία είναι πρωτότυπα και δεν έχουν γενόσημα. Έτσι, ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να προμηθευτεί το αναγραφέν από τον γιατρό πρωτότυπο φάρμακο, πληρώνοντας σχεδόν διπλάσια συμμετοχή από ό,τι μέχρι σήμερα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και επικαλείται περιπτώσεις φαρμάκων στα οποία η συμμετοχή των ασφαλισμένων μπορεί να φθάσει το 80%.
«Ένας ακόμα λόγος να τελειώνουμε μ αυτούς που κατέστρεψαν τη δημόσια φαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα, αναγκάζοντας τους ασφαλισμένους ή να σταματάνε την αγωγή τους ή να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους!», αναφέρει η ανακοίνωση και υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, στο πλαίσιο των άμεσων μέτρων που θα εφαρμόσει, να εξασφαλίσει μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για τους (ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους) ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και για ειδικές κατηγορίες χρονίως πασχόντων καθώς και να επανεξετάσει (με στόχο τη μείωση) το ποσοστό συμμετοχής των ασθενών στις υπόλοιπες κατηγορίες φαρμάκων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442