Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Maserati Levante 2016: Ιταλικός άνεμος στο σουηδικό βορρα

Maserati Levante 2016: Ιταλικός άνεμος στο σουηδικό βορρα

Οι Ιταλοί αξιοποιούν τις παγωμένες συνθήκες του ευρωπαϊκού βορρά για να συνεχίσουν τις δοκιμές εξέλιξης του νέου SUV της Maserati που εξακολουθεί να κρύβεται κάτω από τις επιφάνειες της Ghibli.

Η Maserati συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του νέου της SUV, Levante, το οποίο εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό στον παγωμένο ευρωπαϊκό βορρά, κρύβοντας ωστόσο ακόμα τα χαρακτηριστικά του κάτω από μια τροποποιημένη εκδοχή του αμαξώματος της Ghibli.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις της φίρμας, το Levante θα αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις προσδοκίες της για αύξηση πωλήσεων σε 50.000 μονάδες ετησίως.

Όπως και να έχει με τους στόχους, αλλά και την παράξενη σιλουέτα του δοκιμαστικού πρωτότυπου , δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η αισθητική το Levante θα φέρει επιρροές από το Kubang Concept που η Maserati παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2011.

Έτσι, η έκδοση παραγωγής, αναμένεται να απέχει ριζικά σε σχέση με το παρόν δοκιμαστικό πρωτότυπο το οποίο αξιοποιεί μια τροποποιημένη εκδοχή του αμαξώματος της τετράθυρης Ghibli.

Παρά το παραπλανητικό αμάξωμα αρκεί μια ματιά στα μεγάλα μετατρόχια, το αυξημένο μεταξόνιο, την μεγάλη απόσταση από το έδαφος και το βάρος στην οροφή για να ανιχνεύσει κανείς το ιταλικό SUV.

Σε ό,τι αφορά την πλατφόρμα που θα αξιοποιήσει επί του παρόντος οι επικρατέστερες εκδοχές κάνουν λόγο είτε για μια επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας που φιλοξενεί την Quattroporte, είτε για μια αρχιτεκτονική που θα προέρχεται από τις τάξεις της Chrysler και συγκεκριμένα αυτής του Jeep Grand Cherokee.

Περνώντας στους κινητήρες, την γκάμα αναμένεται να αποτελέσουν τουλάχιστον τρία μηχανικά σύνολα σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος. Στην γκάμα βενζίνης θα συγκαταλέγονται ένας twin-turbo V8 με 560 ίππους καθώς και ένα, επίσης διπλά υπετροφοδοτούμενο, V6 μηχανικό σύνολο σε εκδοχές ισχύος 350 και 425 ίππων.

Στην diesel «πλευρά» της γκάμας θα ξεχωρίζει ένας V6 ο οποίος θα διατεθεί σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος 250, 275 και 340 ίππων, προκειμένου το Levante να μπορεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό μοντέλων όπως η Cayenne S Diesel και η ΒΜW X5 M50d.

AUTOMEDIA

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024