Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της αύξησης των δημοτικών τελών σε πάρκινγκ της Αθήνας
Δεκάδες επιχειρήσεις στεγασμένων χώρων στάθμευσης, μαζί με την Ένωση Επιχειρηματιών Σταθμών Αυτοκινήτων Νομού Αττικής, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2015, την οποία αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων.
Δεκάδες επιχειρήσεις στεγασμένων χώρων στάθμευσης, μαζί με την Ένωση Επιχειρηματιών Σταθμών Αυτοκινήτων Νομού Αττικής, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2015, την οποία αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων.
Στην προσφυγή τους αναφέρουν ότι το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο παρέχει εξουσιοδότηση στο δημοτικό συμβούλιο για τον καθορισμό του συντελεστή των τελών είναι αντίθετο στο άρθρο 78 του Συντάγματος και σημειώνουν ότι το τέλος καθαριότητας και φωτισμού δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και στην «πραγματικότητα συνιστά φόρο».
Τα επίμαχα τέλη, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες στο ΣτΕ είναι αντίθετα στο άρθρο 78 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι κάθε φόρος επιβάλλεται μόνο με νόμο και δεν μπορεί να επιβληθεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε άλλο σημείο της προσφυγής αναφέρουν ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας και της ανταποδοτικότητας, καθώς οι επιχειρήσεις στεγασμένων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων υπόκεινται σε υψηλό συντελεστή τέλους ανά τετραγωνικό μέτρο σε όλο το εμβαδό του κτιρίου, ενώ η πραγματικά εξυπηρετούμενη επιφάνεια είναι πολύ μικρή, και επομένως «τυγχάνουν δυσμενέστερης μεταχείρισης σε σχέση με άλλους στεγασμένους χώρους, που εκβάλλουν πολύ περισσότερα απορρίμματα».
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής