Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντιμπέιτ ακόμη και χωρίς τον Κάμερον ζητούν οι βρετανοί πολιτικοί αρχηγοί

Ντιμπέιτ ακόμη και χωρίς τον Κάμερον ζητούν οι βρετανοί πολιτικοί αρχηγοί

Συντονισμένη πίεση στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ασκούν οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων ώστε να συμφωνήσει στη διεξαγωγή ντιμπέιτ εν όψει των εκλογών, διαμηνύοντάς του με πανομοιότυπες επιστολές πως θα κάνουν το ντιμπέιτ ακόμη και χωρίς εκείνον. Οι αρχηγοί των Εργατικών, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και του UKIP ενημερώνουν τον Κάμερον πως θα του έχουν έτοιμη μία καρέκλα, «εάν τυχόν αλλάξει γνώμη».

Συντονισμένη πίεση στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ασκούν οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων ώστε να συμφωνήσει στη διεξαγωγή ντιμπέιτ εν όψει των εκλογών, διαμηνύοντάς του με πανομοιότυπες επιστολές πως θα κάνουν το ντιμπέιτ ακόμη και χωρίς εκείνον.

Οι αρχηγοί των Εργατικών, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (LibDem) και του UKIP ενημερώνουν τον Κάμερον πως θα του έχουν έτοιμη μία καρέκλα, «εάν τυχόν αλλάξει γνώμη».

O Kάμερον, αναφέρει το BBC, αρνείται να πάρει μέρος σε τηλεμαχία εάν δεν είναι παρόντες οι ηγεσίες μικρότερων κομμάτων -συγκεκριμένα, των Πράσινων, που δημοσκοπικά εμφανίζονται ισχυρότεροι των LibDem. Για τους αντιπάλους του όμως, το αίτημα είναι πρόσχημα στην προσπάθειά του «να αποφύγει το ντιμπέιτ».

Ο Εντ Μίλιμπαντ των Εργατικών, ο Νικ Κλεγκ των Lib Dem και ο Νάιτζελ Φάρατζ του ευρωσκεπτικικού UKIP έστειλαν στον πρωθυπουργό ξεχωριστές αλλά με πανομοιότυπο περιεχόμενο επιστολές στις οποίες τον «ενημερώνουν» -ακριβέστερα, προειδοποιούν- πως θα προχωρήσουν με τα ντιμπέιτ και θα έχουν μία άδεια καρέκλα στη θέση του εάν δεν εμφανιστεί.

Το πρωθυπουργικό γραφείο επέμεινε ότι, μετά τις επιστολές, η στάση του Κάμερον δεν έχει αλλάξει: «Δεν μπορείς να έχεις ορισμένα μικρά κόμματα, αλλά όχι άλλα» διαμήνυσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Τα πρώτα προεκλογικά ντιμπέιτ στη Βρετανία έγιναν στις περασμένες εκλογές, μεταξύ των ηγετών Συντηρητικών, Εργατικών και LibDem.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024