Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Το μεσημέρι τα ψηφοδέλτια, ποια ονόματα ακούγονται

ΝΔ: Το μεσημέρι τα ψηφοδέλτια, ποια ονόματα ακούγονται

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει από τις 11 το πρωί η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο την επικύρωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στη δημοσιότητα. Ποια ονόματα ακούγονται για όλη τη χώρα, αλλά και για το Επικρατείας.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει από τις 11 το πρωί η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο την επικύρωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Εκτός από τα ονόματα-έκπληξη της Άντζελας Γκερέκου (Κέρκυρα) και Βασίλη Οικονόμου (Επικρατείας), κύκλοι της ΝΔ σημειώνουν ότι δεν αναμένονται άλλες μεταγραφές από κόμματα που ανταγωνίζονται τη ΝΔ στην κάλπη.

Πάντως, ο κύκλος της διεύρυνσης, όπως αναφέρουν Τα Νέα της Παρασκευής, περιλαμβάνει τον Άγη Βερούτη από τη Δράση (Β’ Αθηνών), ο οποίος δεν ακολούθησε τον πρόεδρο Θ.Σκυλακάκη στο Ποτάμι.

Οριστικοποιήθηκε και η Νόνη Δούνια (Α’ Πειραιά), ενώ ο καρδιολόγος Χριστόδουλος Στεφανάδης θα μετακινηθεί στην μονοεδρική της Σάμου.

Επισημοποιήθηκε επίσης η Εύη Τατούλη (κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη) στην Αρκαδία.

Πληροφορίες του Βήματος επιμένουν ότι ο πρύτανης Θ.Φορτσάκης θα είναι τελικά το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατέιας, παρά την σχετική διάψευση που έγινε πριν δυο ημέρες από το γραφείο του και η οποία είναι η εξής:

«Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα που τον φέρουν ως υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, δηλώνει ότι δεν του έχει γίνει σχετική πρόταση. Αν και μια τέτοια πρόταση προερχόμενη από κόμμα του δημοκρατικού τόξου θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή, ο πρύτανης έχει εκλεγεί πρόσφατα με μεγάλη πλειοψηφία για να επιτελέσει το σημαντικό έργο της ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης του πρώτου πανεπιστημίου της χώρας. Στο έργο αυτό παραμένει προσηλωμένος.»

Στις λίστες υπάρχουν άνθρωποι των Επιμελητηρίων (πχ στην Αρτα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου) και Επιστημονικών Συλλόγων και άνθρωποι της αγοράς.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής ονόματα σε ορισμένες περιφέρειες: Στη Β’ Αθηνών ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας που μετακόμισε από την Κέρκυρα, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης (ήταν στο Επικρατείας το 2012), ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, η πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου που μετακόμισε από τα Γιάννενα, η Ντόρα Πάλλη, κόρη της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, υποψήφια ευρωβουλευτής Ζωή Ράπτη, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Δημοσθένης Δαββέτας.

Στην Α’ Αθηνών, επιστρέφει η Ντόρα Μπακογιάννη από το Επικρατείας, ενώ αποχώρησε μετά από 18 χρόνια συνεχούς κοινοβουλευτικής παρουσίας, ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος. Ένα από νέα πρόσωπα είναι ο οννεδίτης Βασίλης Φοίβος Αξιώτης.

Στην Α’ Πειραιώς επίσης ο Γ.Μελάς, γιος του ανεξάρτητου βουλευτή Π.Μελά, ενώ στη Β’ Πειραιώς υποψήφιος θα είναι, όπως και το 2012 ο γνωστός δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου αποχώρησε ο Γιάννης Ιωαννίδης, το ψηφοδέλτιο έχει συγκροτηθεί με γνωστά ονόματα, ενώ από τα νέα πρόσωπα είναι η δικηγόρος Αννα Ευθυμίου, ενώ ένα από τα νέα ονόματα στη Β’ Θεσσαλονίκης είναι ο στενός φίλος του πρωθυπουργού, ο πρώην γγ Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Στις Σέρρες με το σύνθημα: «Στα δύσκολα: Καραμανλής», θα είναι υποψήφιος για πρώτη φορά με σταυρό ο Κώστας Καραμανλής, γιος του Αχιλλέα Καραμανλή.

Στην Αρτα μετακινήθηκε από την Αχαΐα ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Νταβρής, ενώ στο ψηφοδέλτιο μπήκε και η κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα, η δικηγόρος Εύη Καραμπίνα.

Στην Κοζάνη επανέκαμψε ο Γιώργος Κασαπίδης.

Στην Πρέβεζα πλήρες ανανεωμένο είναι το ψηφοδέλτιο και ένα από τα νέα ονόματα είναι της επικοινωνιολόγου Μαρίας Κατσικοβόρδου, ενώ αποχώρησε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης.

Στη Χίο μετακινήθηκε από την Α’ Αθηνών ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ενώ στη Λέσβο θα δώσει τη μάχη του σταυρού ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου που το 2012 ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στη Βοιωτία ένα από τα νέα ονόματα είναι της δικηγόρου Ιωάννας Λιάπη, ανιψιάς του Αρχιεπισκόπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024