Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος για Παπανδρέου: Όλοι γνωριζόμαστε, όλα είναι νωπά

Βενιζέλος για Παπανδρέου: Όλοι γνωριζόμαστε, όλα είναι νωπά

«Έχουν σταματήσει τα ψέματα, όλοι οι πολίτες τα σκέπτονται διπλά και τριπλά, και όσο περισσότερο τα σκέπτονται, τόσο ανεβαίνει η δική μας επιρροή» εκτίμησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή. Για το κόμμα του Γ.Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να μπει στη συζήτηση: «Όλοι γνωριζόμαστε, όλα είναι νωπά».

«Έχουν σταματήσει τα ψέματα, όλοι τα σκέπτονται διπλά και τριπλά, και όσο περισσότερο τα σκέπτονται, τόσο ανεβαίνει η δική μας επιρροή» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Όταν φτάνεις στην ώρα της ευθύνης, τελειώσαν τα ψέματα, τελειώσαν οι πλάκες» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το μπαράζ δημοσιευμάτων για την Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η αβεβαιότητα δεν δημιουργήθηκε λόγω πρόωρων εκλογών, αλλά λόγω της αμφισβήτησης του πλαισίου από την Αντιπολίτευση, αλλά και της ίδιας της νομιμότητας της κυβέρνησης.

«Συνταγματικά, η αβεβαιότητα δημιουργήθηκε επειδή η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τη νομιμότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί και να δεσμεύσει μακροχρονίως τη χώρα. Αυτό δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση, ανεβάζει τα επιτόκια, έχει επίπτωση οικονομική.

» Η Πορτογαλία έχει χειρότερα οικονομικά στοιχεία από την Ελλάδα, και έχει απόδοση στα δεκαετή ομόλογα 1,04% και εμείς 11,5%. O κίνδυνος της χώρας, η πολιτική ανάλυση καθορίζει τα πάντα» τόνισε.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι δεν μπορεί η χώρα να πάει σε δεύτερες εκλογές: «αν φάμε τον Φεβρουάριο σε δεύτερες εκλογές, έχει εκτροχιαστεί το τρένο» τόνισε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την τρίτη θέση, ώστε να κληθούν σε συνεργασία όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η έξοδος από την κρίση.

Σε ερώτηση για το πού διαφωνεί με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το ΚΙΔΗΣΟ εμφανίστηκε τώρα και θα κριθεί. «Δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη συζήτηση, θα κριθεί. Θέλω να μείνω προσανατολισμένος στα μεγάλα θέματα της χώρας και στα θέματα της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι γνωριζόμαστε, όλα είναι νωπά.»

Για τα περί υπονόμευσης του κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρθηκε εμμέσως από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου στο Αγρίνιο, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι το 2011 η χώρα δεν μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα, διότι «αυτό θα οδηγούσε σε όλεθρο».

Για τα περί ευθυνών που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι το μνημόνιο δεν έφερε την κρίση, αλλά η κρίση έφερε το Μνημόνιο. «Να διερευνηθούν όλα, αλλά το θέμα είναι να μην φτάσουμε στη διερεύνηση των όσων θα συμβούν μετά την 25η Ιανουαρίου» εξήγησε.

Τέλος, σε ερώτηση για το τι πρόκειται να πράξει σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν έρθει στην τρίτη θέση, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Δεν απολαμβάνω τίποτα, επιτελώ καθήκον. Το ίδιο έπραξα και το 1989. Αυτόκλητος.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024