Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες, υπάρχουν πρόσφυγες

ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες, υπάρχουν πρόσφυγες

Με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τους πρόσφυγες στον Έβρο ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες, αλλά πρόσφυγες. Επίσης, αναφέρεται πως «η νεκρανάσταση των ιδεών του κ. Μπαλτάκου δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα».

Με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τους πρόσφυγες στον Έβρο ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «η διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος δεν πρέπει να γίνεται με όρους πόλωσης για εσωτερική κατανάλωση».

Συγκεκριμένα, χθες, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός δήλωσε το σημείο που βρίσκεται ο φράχτης στον Έβρο: «Ο φράχτης έπαιξε αυτό τον ρόλο τον πάρα πολύ θετικό και, όπως δήλωσα και προηγουμένως, σημαντικό είναι πως αυτός πρέπει να παραμείνει. Ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός»

Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «απαιτείται συναίνεση για την εφαρμογή πολιτικών που θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ζωές των ανθρώπων και τις κεκτημένες ευρωπαϊκές και πανανθρώπινες αξίες».

Ακόμη, σημειώνεται: «Δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζει όλους, όσοι εισέρχονται παράτυπα στο έδαφός της. Οι ξεριζωμένοι από την Συρία και τις άλλες εμπόλεμες περιοχές πρέπει να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και να αντιμετωπίζονται ως πρόσφυγες. Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζει την ηθική και νομική υποχρέωσή του απέναντι σε αυτούς που δικαιούνται τη διεθνή προστασία του ασύλου».

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η καταγραφή των προσφύγων και η παροχή σε αυτούς ασφάλειας είναι υποχρέωσή μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας με επιπρόσθετους πόρους για την υποδοχή των προσφύγων και να πάψει να εθελοτυφλεί για τον δίκαιο επιμερισμό του βάρους αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη. Η, ενόψει εκλογών, νεκρανάσταση των ιδεών του κ. Μπαλτάκου δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα. Αυτό τον ‘πολιτικό’ χώρο άλλωστε τον έχουν καταλάβει ήδη η Χρυσή Αυγή και άλλες ομάδες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024