Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαδριλένικο ντέρμπι και... στο βάθος «clasico»

Μαδριλένικο ντέρμπι και… στο βάθος «clasico»

Μετά το πρωτάθλημα, οι ομάδες της πριμέρα ντιβιζιόν κάνουν... ποδαρικό για το 2015 και στο Κύπελλο Ισπανίας, καθώς το προσεχές τριήμερο διεξάγονται οι πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «16». Το ζευγάρι που δεσπόζει σε αυτό το γύρο της διοργάνωσης είναι αναμφίβολα αυτό ανάμεσα στην Ατλέτικο και τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τις δύο ομάδες να θέλουν την πρόκριση, εκτός από το γόητρο, και για την ουσία, αφού θα παραμείνουν στη διεκδίκηση του τροπαίου.

Μετά το πρωτάθλημα, οι ομάδες της πριμέρα ντιβιζιόν κάνουν… ποδαρικό για το 2015 και στο Κύπελλο Ισπανίας, καθώς το προσεχές τριήμερο διεξάγονται οι πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «16».

Το ζευγάρι που δεσπόζει σε αυτό το γύρο της διοργάνωσης είναι αναμφίβολα αυτό ανάμεσα στην Ατλέτικο και τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τις δύο ομάδες να θέλουν την πρόκριση, εκτός από το γόητρο, και για την ουσία, αφού θα παραμείνουν στη διεκδίκηση του τροπαίου.

Η «βασίλισσα» είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα έναν αγώνα λιγότερο από την Μπαρτσελόνα, και θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και στο Κύπελλο, το οποίο κατέκτησε πέρυσι στο «Μεστάγια» με αντίπαλο τους «μπλαουγκράνα».

Από την πλευρά τους, οι «ροχιμπλάνκος» θα προσπαθήσουν να πάρουν… εκδίκηση από τη Ρεάλ για τον περυσινό αποκλεισμό τους στους ημιτελικούς του Κυπέλλου και να… στερήσουν ακόμη ένα τρόπαιο από τους «μερένγκες», όπως έκαναν και τον περασμένο Αύγουστο, κατακτώντας το Σούπερ Καπ Ισπανίας με αντίπαλο το συγκρότημα του Κάρλο Αντσελότι.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο δρόμος που θα έχει να διανύσει στη συνέχεια η Ατλέτικο ή η Ρεάλ δεν είναι στρωμένος με… ροδοπέταλα, καθώς ο νικητής του μαδριλένικου ζευγαριού θα αντιμετωπίσει -πιθανότατα- την Μπαρτσελόνα, η οποία καλείται να αφήσει πίσω της τη χθεσινή ήττα πρωταθλήματος από τη Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα» και να ξεπεράσει στους «16» το «εμπόδιο» της Έλτσε.

Το πρόγραμμα των πρώτων αναμετρήσεων για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ισπανίας (σε παρένθεση η ημερομηνία των αγώνων ρεβάνς) έχει ως εξής:

1. Θέλτα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 6/1 (14/1)
2. Μάλαγα-Λεβάντε 6/1 (13/1)
3. Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ 7/1 (14/1)
4. Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 7/1 (15/1)
5. Βαλένθια-Εσπανιόλ 7/1 (13/1)
6. Αλμερία-Χετάφε 7/1 (14/1)
7. Γρανάδα-Σεβίλη 8/1 (14/1)
8. Μπαρτσελόνα-Έλτσε 8/1 (15/1)

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:
Νικητής 2-Νικητής 1
Νικητής 5-Νικητής 7
Νικητής 8-Νικητής 4
Νικητής 3-Νικητής 6

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024