Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ.Τόλιος: Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η διακοπή καταβολής τόκων

Γ.Τόλιος: Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η διακοπή καταβολής τόκων

Επανήλθε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος στο θέμα της διακοπής πληρωμής των τόκων και τοκοχρεολυσίων για το δημόσιο χρέος, λέγοντας ότι δεν αποτελεί προσωπική θέση, αλλά επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανήλθε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος στο θέμα της διακοπής πληρωμής των τόκων και τοκοχρεολυσίων για το δημόσιο χρέος, λέγοντας ότι δεν αποτελεί προσωπική θέση, αλλά επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ανέφερε: «Δεν τα λέω εγώ. Είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι τα προηγούμενα έτη, αλλά στην πρόσφατη διακήρυξή μας για τις ευρωεκλογές» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το skai.gr.

Αναφερόμενος σε σχόλια ότι δεν αποτελεί κύριο πρόσωπο στο κόμμα, σχολίασε πως «καμιά φορά συμβαίνει να ξεχνάμε την επίσημη θέση του κόμματος και να λέμε την άποψή μας».

Το θέμα ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες, όταν ο κ. Τόλιος μιλώντας στο Action 24 αναφέρθηκε στη διακοπή της πληρωμής τόκων και χρεολυσίων σύμφωνα με την απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο του τελευταίου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τόλιος διάβασε επί λέξη: «Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Αφού πρώτα εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Δεν γίνεται διαφορετικά».

Εν τω μεταξύ, για ανησυχία των πιστωτών της Ελλάδας, αλλά και των ελλήνων ψηφοφόρων, από το ενδεχόμενο διακοπής εξυπηρέτησης του χρέους από μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο -σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα- η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Ο προεκλογικός αγώνας στην Ελλάδα έχει ανοίξει, και η ριζοσπαστική αριστερά θεωρείται το φαβορί. Τι θέλει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ; Οι εξαγγελίες για διακοπή εξυπηρέτησης του χρέους ανησυχεί τους πιστωτές της Ελλάδας, αλλά και όλο και περισσότερους Έλληνες» αναφέρει ο ανταποκριτής.

«Τώρα βγαίνουν μπροστά ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωση ότι θα σταματήσουν την εξυπηρέτηση του χρέους. Επικαλούνται μια απόφαση του Συνεδρίου του κόμματος» συνεχίζει, αναφερόμενος στις δηλώσεις Τόλιου και σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ως τώρα έδινε ασαφείς και αντικρουόμενες πληροφορίες για τα σχέδιά του, καθώς «τη μια φορά θα έσκιζε τις δανειακές συμφωνίες, ακόμη και τη νύχτα των εκλογών, και την άλλη μιλούσε για διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι ΕΕ και ΔΝΤ πρέπει να διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024