Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης επιβατών στο Norman Atlantic, επτά νεκροί

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης επιβατών στο Norman Atlantic, επτά νεκροί

Απομακρύνθηκαν, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, το μεσημέρι της Δευτέρας όλοι οι επιβαίνοντες από το πλοίο «Norman Atlantic», που τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Κυριακής. Επτά οι νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι. Οι Έλληνες διασωθέντες που βρίσκονται στο Μπάρι και το Λέτσε αναμένεται να μεταφερθούν στην Ελευσίνα με C130. Φωτογραφίες, βίντεο

Απομακρύνθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας όλοι οι επιβαίνοντες από το πλοίο «Norman Atlantic», που τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής ακτοφυλακής.

Στο πλοίο παρέμειναν ο καπετάνιος και τέσσερις αξιωματικοί του ιταλικού ναυτικού, οι οποίοι λίγες ώρες αργότερα εγκατέλειψαν κι αυτοί το πλοίο.

Στους επτά οι νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 433 σε σύνολο 478 επιβαινόντων (επιβάτες και πλήρωμα).

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης αποδέσμευσε τα μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων στο πλοίο. Στην περιοχή παραμένει η φρεγάτα Ναβαρίνο, κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, Νίκου Λαγκαδιανού, το οχηματαγωγό πλοίο Cruise Europa θα κατευθυνθεί με τους 69 διασωθέντες που επιβαίνουν σ’ αυτό προς το λιμάνι της Κέρκυρας και στη συνέχεια της Ηγουμενίτσας.

Όπως είπε ο κ. Λαγκαδιανός, οι ιταλικές Αρχές καταρτίζουν λίστες επιβαινόντων διασωθέντων για την ασφαλή αποβίβασή τους στα λιμάνια Πάτρας, Ανκόνας και Ηγουμενίτσας. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται κανονικά, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού.

Οι νεκροί από το δυστύχημα που προκλήθηκε λόγω της πυρκαγιάς στο πλοίο ανήλθαν στους πέντε. Εκτός από τον Έλληνα που έχασε τη ζωή του την Κυριακή, τη Δευτέρα εντοπίστηκαν στη θάλασσα οι σοροί άλλων τεσσάρων ανθρώπων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητά τους.

Οι διασωθέντες του «Norman Atlantic» βρίσκονται σε Μπάρι, Λέτσε και Κέρκυρα. Στο λιμάνι του Μπάρι έδεσε λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Δευτέρας το πλοίο «Spirit of Piraeus», που μετέφερε 49 διασωθέντες επιβάτες, ανάμεσά τους είναι 25 Έλληνες.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και εξετάστηκαν προληπτικά από ιατρικό προσωπικό. Ένας Έλληνας νοσηλεύεται με εγκαύματα στα άκρα σε νοσοκομείο στο Μπάρι, ωστόσο, δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Το C130 που θα μεταφέρει στην Ελλάδα τους διασωθέντες που βρίσκονται στο Μπάρι και το Λέτσε αναμένεται να προσγειωθεί στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας περίπου στις 19:00, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το πρωί ελικόπτερο, τύπου Sikorsky, μετέφερε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας επτά διασωθέντες. Τρεις έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι άλλοι τέσσερις έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία του νησιού.

Συνολικά έξι Έλληνες έχουν μεταφερθεί στο Λέτσε.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής εξασφαλίζοντας αριθμό κλινών για την περίπτωση που απαιτηθεί. Την υποδοχή και περίθαλψη των Ελλήνων διασωθέντων που επιστρέφουν στη χώρα μας, συντονίζει ειδική υγειονομική ομάδα με επικεφαλής τον υποπτέραρχο Διευθυντή Υγειονομικού.

Οι συγγενείς των επιβαινόντων μπορούν να επικοινωνούν με το υπουργείο Ναυτιλίας στα τηλέφωνα: 210-4191714 και 210-4191316.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024