Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τα πατώματα βράζουν»: Μαρτυρίες επιβατών του Νorman Atlantic

«Τα πατώματα βράζουν»: Μαρτυρίες επιβατών του Νorman Atlantic

Εκτεθειμένοι στον καπνό, τη βροχή και τον παγωμένο αέρα, επιβάτες του Norman Atlantic που πλέει ακυβέρνητο λόγω πυρκαγιάς περιγράφουν τις δραματικές στιγμές που βιώνουν. «Το καράβι ακόμη καίγεται, τα πατώματα βράζουν» ανέφερε ένας επιβάτης.

Εκτεθειμένοι στον καπνό, τη βροχή και τον παγωμένο αέρα, επιβάτες του Norman Atlantic που πλέει ακυβέρνητο λόγω πυρκαγιάς περιγράφουν τις δραματικές στιγμές που βιώνουν.

Λίγο πριν από τις 3 το απόγευμα, η επιχείρηση αερομεταφοράς των 478 επιβαινόντων βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η φωτιά στο πλοίο είχε τεθεί υπό έλεγχο. Ιταλικά ελικόπτερα προσπαθούν να περισυλλέξουν τα περίπου 150 άτομα που βρίσκονται σε σωσίβιο λέμβο και τους υπόλοιπους επιβάτες από το κατάστρωμα του ακυβέρνητου πλοίου.

«Είμαστε έξω στο κατάστρωμα, έχουμε ξεπαγιάσει, πνιγόμαστε από την κάπνα» είπε το μεσημέρι στo Mega o κ. Γιώργος Στυλιαράς, επιβάτης του δρομολογίου Ηγουμενίτσα – Ανκόνα.

«Το καράβι ακόμη καίγεται, τα πατώματα βράζουν […] Άλλοι τρέμουν, άλλοι βήχουν από τον καπνό» συνέχισε. Όπως είπε, ο καπετάνιος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι αναμένεται ρυμουλκό για να τραβήξει το πλοίο.

«Το θέμα είναι ότι μέχρι τότε δεν ξέρουμε αν θα αντέξουμε» είπε.

Στο Mega μίλησε και ο κ. Γιώργος Σαράντης, ο οποίος επίσης επιβαίνει στο πλοίο. «Το καράβι φλέγεται ακυβέρνητο, διασωστικά δεν υπάρχουν εδώ γύρω, ούτε πυροσβεστικά να ρίχνουν νερό» ανέφερε.

Με τη φράση «αέρας, κύμα, βροχή, ανελέητα…» περιέγραψε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, διαβεβαίωσε όμως ότι στο πλοίο δεν υπάρχει πανικός.

«Έχουμε βάλει όλοι τα σωσίβια και περιμένουμε» είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για τη φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ όταν οι περισσότεροι επιβάτες κοιμούνταν. «Ήταν η μυρωδιά του καμένου πλαστικού που μας πέταξε όλους πάνω» τόνισε.

Το ίδιο ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Mega η επιβάτης Ράνια Φυραίου. «Μύρισε καπνός στην καμπίνα. Φορέσαμε ζεστά ρούχα και βγήκαμε έξω» είπε.

«Υπάρχουν πολλά παιδάκια και ηλικιωμένοι. Είμαστε ο ένας κοντά στον άλλο και προσπαθούμε να ζεσταθούμε» τόνισε, ενώ κάποιος συνεπιβάτης της ακούστηκε να λέει «αν δεν πνιγούμε, θα πεθάνουμε από το κρύο».

Συγγενείς της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλοίο

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία έμαθε στη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης με τον ΣΚΑΙ ότι συγγενείς της επιβαίνουν στο πλοίο.

Η βουλευτής Ιωαννίνων δήλωσε ότι εμπιστεύεται τις προσπάθειες των αρχών, παραδέχτηκε όμως βουρκωμένη ότι ζει ώρες αγωνίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024