Η Volvo Car Hellas, στο πλαίσιο της πάγιας επιλογής της για την υποστήριξη της υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα, ήταν ένας από τους χορηγούς της ημερίδας οινογνωσίας και γευστικής δοκιμής «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» που πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, αποτελώντας την πρώτη και μεγαλύτερη ελληνική εκδήλωση του είδους.

Ειδικοί και επαγγελματίες του χώρου, οινοπαραγωγοί αλλά και απλοί οινόφιλοι, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να συγκρίνουν μεταξύ τους μερικές από τις πλέον διάσημες και ακριβές ετικέτες ερυθρού οίνου στον κόσμο.

Όσο για την ειδική σχέση των Σουηδών με αυτού του είδους τις «απολαύσεις», την τελευταία τριετία, η Volvo Car Hellas έχει αναγάγει την υψηλή γαστρονομία ως ένα από τα βασικά πεδία της επικοινωνιακής στρατηγικής της καθώς ο συγκεκριμένος τομέας είναι συνυφασμένος με μία από τις αξίες που πρεσβεύει, τη διακριτική πολυτέλεια, η οποία αντανακλάται στη σύγχρονη υψηλή γαστρονομία, αποτελώντας ένα από τα βασικά στοιχεία του ευρέως αποκαλούμενου ως «ευ ζην».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Volvo έχει υπάρξει χορηγός του γαστρονομικού θεσμού των Χρυσών Σκούφων για τρία συνεχόμενα έτη, έχει συνεργαστεί με το Safka, το πρώτο σκανδιναβικό εστιατόριο στην Αθήνα, ενώ εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει μία πολυεπίπεδη συνεργασία με το βραβευμένο Σεφ Έκτορα Μποτρίνι.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά», που ως τίτλος αποτελεί το ελληνικό ισοδύναμο αυτού που οι Γάλλοι ορίζουν ως «Grand Vin» και οι Βρετανοί ως «Fine Wine», ήταν ο ιστότοπος για τη γαστρονομία και την ευζωία The food & Leisure Guide και η εταιρεία «οινικής επικοινωνίας» Vinetum. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι ειδικοί του χώρου από το εξωτερικό, με πλούσια αρθρογραφία και βιβλιογραφία.

auto.in.gr