Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποτάμι αντιμεταναστευτικών συνθημάτων ξανά στη Δρέσδη

Ποτάμι αντιμεταναστευτικών συνθημάτων ξανά στη Δρέσδη

Τους 15.000, ένα τρίτο παραπάνω από την προηγούμενη εβδομάδα, έφτασαν οι συμμετέχοντες στη νέα συγκέντρωση του Pegida στη Δρέσδη με συνθήματα εναντίον της «ισλαμοποίησης της Δύσης». Ογκώδης, αν και μικρότερη της προηγούμενης εβδομάδας, και η αντιδιαδήλωση. Το κίνημα έχει ανησυχήσει τη Γερμανία, με τους πολιτικούς όλων των στρατοπέδων -πλην του ευρωσκεπτικιστικού AfD- να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μεταφύτευσης ακραίων πολιτικών απόψεων στο κοινωνικό κέντρο.

Τους 15.000, ένα τρίτο παραπάνω από την προηγούμενη εβδομάδα, έφτασαν οι συμμετέχοντες στη νέα συγκέντρωση του Pegida στη Δρέσδη με συνθήματα εναντίον της «ισλαμοποίησης της Δύσης». Ογκώδης, αν και μικρότερη της προηγούμενης εβδομάδας, και η αντιδιαδήλωση.

Το κίνημα έχει ανησυχήσει τη Γερμανία, με τους πολιτικούς όλων των στρατοπέδων -πλην του ευρωσκεπτικιστικού AfD- να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μεταφύτευσης ακραίων πολιτικών απόψεων στο κοινωνικό κέντρο.

Το βράδυ της Δευτέρας, η ένατη συγκέντρωση των «Πατριωτών Ευρωπαίων εναντίον της ισλαμοποίησης της Δύσης» (pegida) στη Δρέσδη συγκέντρωσε 15.000 άτομα. Συγκριτικά, την προηγούμενη Δευτέρα ήταν 10.000, που ήταν μέχρι τότε και το ζενίθ της συμμετοχής.Οι αντιδιαδηλωτές ήταν επίσης πιστοί στο ραντεβού τους στην πλατεία της Όπερας: Αυτή τη φορά όμως ήταν μόνο 6.000, με πανό υπέρ της «ανοικτής κοινωνίας» και αντιφασιστικά συνθήματα.

Μόλις λίγες ώρες πριν τη διαδήλωση, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε πως στη Γερμανία δεν υπάρχει θέση για «υποκίνηση σε μίσος και συκοφαντίες» προς τους ξένους.

Όσοι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει το κίνημα Pegida «πρέπει να προσέξουν να μην τους εκμεταλλευτούν» προειδοποίησε η Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας το σκεπτικό άλλων πολιτικών.

Στην αντιδιαδήλωση της Δευτέρας στη Δρέσδη έδωσαν το «παρών» κορυφαία στελέχη των κομμάτων της Αριστεράς και των Πράσινων. Τις διαδηλώσεις του Pegida έχουν καταδικάσει επίσης Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα το ευρωσκεπτικιστικό AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία») -που είχε αρχικά σχηματιστεί πάνω στη μονοθεματική πλατφόρμα της αντίθεσης στα πακέτα ευρωδιασώσεων- «βγήκε από την ντουλάπα» και στελέχη του εξέφρασαν «κατανόηση και υποστήριξη» στο pegida.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024