«Ναι» στον Σταύρο Δήμα θα ψηφίσει η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου
«Ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα ψηφίσει η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, όπως έκανε γνωστό με δήλωσή της.
«Ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα ψηφίσει η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, όπως έκανε γνωστό με δήλωσή της.
Εξηγώντας το σκεπτικό της, η κ. Μάρκου επαναλαμβάνει τη θέση της υπέρ της συνεννόησης των κομμάτων και τονίζει πως «παρά το ότι υπάρχουν σαφώς ακόμα οι θεσμικές προϋποθέσεις και τα χρονικά περιθώρια συνεννόησης τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, βαδίζουμε πλέον ξεκάθαρα προς την αποσταθεροποίηση και τις εκλογές σε κλίμα απόλυτης και χωρίς όρια πόλωσης».
Μάλιστα, κατηγορεί την κυβέρνηση πως «με τις πράξεις και, κυρίως, τις επιλογές της, και αυτή, δημιουργεί και υποθάλπει τις συνθήκες πόλωσης οι οποίες τελικά αποσταθεροποιούν την οικονομία και διχάζουν την κοινωνία, χωρίς να επιχειρεί να ζητήσει ή να επιδιώξει αποτελεσματικά τη συναίνεση».
«Στη συγκυρία αυτή, επιλογή μου είναι να υπερβώ το ρόλο που επεφύλαξαν οι πρωταγωνιστές στους ανεξάρτητους βουλευτές και να ψηφίσω θετικά, ζητώντας έστω και την ύστατη στιγμή να γίνει σεβαστό το πνεύμα του Συντάγματος και, κυρίως, να βρουν κοινό τόπο, αποτρέποντας τις ολέθριες συνέπειες ενός κοινωνικού και πολιτικού διχασμού, για τις οποίες είναι και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
- Τβέντε – ΠΑΟΚ 3-2: Με κενά στην άμυνα ο δικέφαλος, τραυματίστηκε ο Ελουστόντο (vid)
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
- Οι περιοχές με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και… κατήγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
- Στη Γαλλία προστίθεται ένας νέος εκατομμυριούχος κάθε 15 λεπτά – Τι ισχύει στην Ευρώπη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Το τελευταίο αντίο στην αιώνια ελεύθερη, Πάολα Ρεβενιώτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442