Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η S&P διατηρεί το «ΑΑΑ» για τη Βρετανία, αλλά εκφράζει επιφυλάξεις

Η S&P διατηρεί το «ΑΑΑ» για τη Βρετανία, αλλά εκφράζει επιφυλάξεις

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's διατήρησε στη βαθμίδα AAA το κρατικό αξιόχρεο της Βρετανίας, αλλά αμφισβήτησε το εάν και κατά πόσον η κυβέρνηση θα διατηρήσει το επίπεδο του δανεισμού της στο ποσό που έχει προβλέψει. Παράλληλα, εκτίμησε πως θα χρειαστεί υψηλότερα φορολογικά έσοδα.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s διατήρησε στη βαθμίδα AAA το κρατικό αξιόχρεο της Βρετανίας, αλλά αμφισβήτησε το εάν και κατά πόσον η κυβέρνηση θα διατηρήσει το επίπεδο του δανεισμού της στο ποσό που έχει προβλέψει. Παράλληλα, εκτίμησε πως θα χρειαστεί υψηλότερα φορολογικά έσοδα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της Βρετανίας τα επόμενα χρόνια, χωρίς να αυξήσει τη φορολογία.

Ο S&P, ο μόνος από τους λεγόμενους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης που δεν έχει μειώσει την αξιολόγηση του κρατικού αξιόχρεου της Βρετανίας, ανέφερε ότι η φορολογική βάση της χώρας ενδέχεται να χρειαστεί να διευρυνθεί.

«Αναμένουμε ότι η μελλοντική προσαρμογή μπορεί ενδεχομένως να στραφεί μάλλον στα έσοδα, παρά στα έξοδα» επισήμανε ο S&P.

Ο οίκος προειδοποίησε επίσης ότι η βρετανική οικονομία θα πληγεί εάν η χώρα εγκαταλείψει την ΕΕ, κάτι για το οποίο το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον θέλει να διοργανώσει δημοψήφισμα στην περίπτωση που διατηρήσει την εξουσία μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2015.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024