Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να ξεκινήσεις τη δική σου online επιχείρηση μόδας

Πώς να ξεκινήσεις τη δική σου online επιχείρηση μόδας

6 βήματα για να φτιάξεις το δικό σου eshop.

Παπαναστασίου Ευφροσύνη

 
Βήμα 1
Καθόρισε τον προσανατολισμού του site σου.
Θα πουλάς χειροποίητα αξεσουάρ; Είδη ομορφιάς; Εάν πουλάς ρούχα, σε ποιους θα απευθύνεσαι; Σε γυναίκες, άντρες ή και τα δύο; Το site θα μπορούσε να ειδικεύεται και σε πιο συγκεκριμένα είδη ρουχισμού όπως τα παπούτσια ή οι τσάντες.
Σε αυτό το βήμα είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσεις και το target group της επιχείρησής : Οι τιμές θα είναι προσιτές (βλέπε Αsos) ή θα απευθύνεσαι στην crème de la crème των καταναλωτών; (βλέπε Net a Porter)
Για να ξεχωρίσεις ανάμεσα στα χιλιάδες sites εκεί έξω είναι σημαντικό να ειδικευτείς σε ένα προϊόν (πχ παπούτσια) και από εκεί και πέρα εάν δεις πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για κάτι άλλο μπορείς να επεκταθείς.
Βήμα 2
 
Σε αυτό το βήμα πρέπει να βρεις από πού θα προμηθεύεσαι το στοκ σου. Μπορείς να συνεργαστείς με μεγάλους παρασκευαστές στην Κίνα και την Αμερική  ή με μικρότερους στην Ευρώπη.
Σε αρχικό στάδιο, μπορείς να αγοράσεις με ασφάλεια μεγάλες ποσότητες ρούχων σε τιμές χονδρικής στο www.goodstuffapparel.com και το www.fashion-stocks.eu.
Παράλειψε αυτό το βήμα εάν έχεις σκοπό να πουλήσεις τις δικές σου δημιουργίες.
Βήμα 3
Τι γίνετε τώρα όταν στερείσαι κεφαλαίου και πρέπει να επενδύσεις κάποιες χιλιάδες ευρώ για να ξεκινήσεις την επιχείρηση των ονείρων σου; Ψάχνεις άλλους να επενδύσουν σε εσένα.
Εδώ, ο επαγγελματισμός και η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί.
Σε αυτό το βήμα μπορούν να βοηθήσουν και δεκάδες σεμινάρια που διοργανώνονται στην Αθήνα μέσα στο χρόνο, όπως το Disrupt Startup ScaleUP, το Startup Safary και το Athens Startup Weekend. Εκεί θα μπορέσεις να μιλήσεις με επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων, να γνωρίσεις και άλλους σαν εσένα που είναι στα πρώτα βήματα της δικής τους επιχείρησης και γιατί όχι, να βρείς τους πρώτους σου επενδυτές.
Πριν από αυτό βεβαιώσου ότι έχεις σχηματίσει μία έμπιστη και ικανή ομάδα που θα δουλεύει για εσένα και το site σου (δυστυχώς, όσο φιλόδοξη και εάν είσαι, είναι αδύνατο να ξεκινήσεις μόνη σου).
Υποψήφιους επενδυτές μπορείς να βρεις σε site όπως το Openfund ή για πιο πρωτότυπες ιδέες, μέσω crowdfunding στο kickstarter.com
 
Βήμα 4
 
Όχι, δεν ξεκινάνε όλες οι επιχειρήσεις από το γκαράζ του σπιτιού σου a la Steve Jobs.
Πρέπει να βρεις ένα χώρο για εσένα και την ομάδα σου, όπου θα μπορείτε να δουλεύετε με ησυχία και άνεση.
Εάν δεν υπάρχει το budget για ενοικίαση επαγγελματικού χώρου, μπορείς να νοικιάζεις χώρο με την ώρα στα λεγόμενα coworking spaces. Στην Ελλάδα υπάρχει μεταξύ άλλων το CoLab Athens, το Τhe Cube, το Found.ation, το Impact HUB Athens και το Loft2Work.
Βήμα 5
Ξεκαθάρισε την πολιτική του site σου. Θα δέχεσαι επιστροφές; Πόσο θα χρεώνεις (εάν χρεώνεις) τα μεταφορικά; Μέσω ποιου (δημόσιου ή ιδιωτικού) μεταφορέα θα στέλνεις τα προϊόντα σου;
 
Βήμα 6
Σκέψου ένα catchy όνομα για το site που θα κινεί το ενδιαφέρον. Χάρη στα social media, δεν χρειάζεται να επενδύσεις πολλά επιπλέον χρήματα για διαφημίσεις και promotion. Το να συμμετέχεις ενεργά σε Facebook, Ιnstagram και Twitter, αρκεί. Σε αυτό που πρέπει να επενδύσεις περισσότερο είναι η νομιμότητα, η σωστή αισθητική και η λειτουργικότητα του site σου.

woman.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024