Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Moody’s : Υποβάθμισε την Ιαπωνία σε «Α1» από «ΑΑ3»

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε σήμερα Δευτέρα το αξιόχρεο της Ιαπωνίας κατά μία βαθμίδα σε «Α1» από «ΑΑ3» με σταθερή προοπτική (outlook). Η ανακοίνωση του οίκους αξιολόγησης «προσγείωσε» σε χαμηλό επταετίας την ισοτιμία του γεν έναντι του δολαρίου και αύξησε τις αποδόσεις των 10ετών ιαπωνικών ομολόγων.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε σήμερα Δευτέρα το αξιόχρεο της Ιαπωνίας κατά μία βαθμίδα σε «Α1» από «ΑΑ3» με σταθερή προοπτική (outlook). Η ανακοίνωση του οίκους αξιολόγησης «προσγείωσε» σε χαμηλό επταετίας την ισοτιμία του γεν έναντι του δολαρίου και αύξησε τις αποδόσεις των 10ετών ιαπωνικών ομολόγων.

Ο οίκος αξιολόγησης αιτιολόγησε την υποβάθμιση επικαλούμενος την αυξημένη αβεβαιότητα σχετικά με τη δυνατότητα της χώρας να επιτύχει τον στόχο της για τη μείωση του χρέους.

Η Moody’s ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι, ενώ η απόφαση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίντζο ‘Αμπε ‘Αμπε να καθυστερήσει την προγραμματισμένη για το επόμενο έτος αύξηση του φόρου θα μπορούσε να στηρίξει την οικονομία βραχυπρόθεσμα, έχει κάνει πιο δύσκολη την επίτευξη του στόχου ισοσκέλισης του προϋπολογισμού της χώρας έως το 2020.

«Η δημοσιονομική προσαρμογή θα είναι όλο και πιο δύσκολο να υλοποιηθεί με το πέρασμα του χρόνου, με δεδομένη την αύξηση των κρατικών δαπανών, ιδιαίτερα για κοινωνικά προγράμματα που συνδέονται με έναν γρήγορα αυξανόμενο πληθυσμό», σημειώνει ο οίκος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024