Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώην βουλευτής αρνείται ανάμειξή του στη νέα «εταιρεία δολοφόνων»

Πρώην βουλευτής αρνείται ανάμειξή του στη νέα «εταιρεία δολοφόνων»

Αρνείται ο καταζητούμενος πρώην βουλευτής, κατηγορούμενος στην υπόθεση του κυκλώματος που καρπωνόταν κληρονομιές μέσω πλαστών διαθηκών, κάθε εμπλοκή του στην αποκαλούμενη νέα «εταιρεία δολοφόνων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, που ανέλαβε την υπεράσπιση του.

Αρνείται ο καταζητούμενος πρώην βουλευτής, κατηγορούμενος στην υπόθεση του κυκλώματος που καρπωνόταν κληρονομιές μέσω πλαστών διαθηκών, κάθε εμπλοκή του στην αποκαλούμενη νέα «εταιρεία δολοφόνων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, που ανέλαβε την υπεράσπιση του.

Στη δήλωση του κ. Κούγια, ο οποίος εκπροσωπεί τον πρώην βουλευτή και δικηγόρο, αναφέρεται ότι ο καταζητούμενος -που εμφανίζεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση της ομάδας- δεν έχει καμία συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις και ζητείται να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας. Προαναγγέλει δε ότι θα εμφανιστεί στις Αρχές, με τις οποίες ζήτησε από τον δικηγόρο του να συνεργαστεί.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του πρώην βουλευτού του ελληνικού Κοινοβουλίου και διακεκριμένου δικηγόρου, επί σειρά ετών.

» Ο εντολέας μας αρνείται κάθε συμμετοχή σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, η οποία του αποδίδεται μέσω των δημοσιευμάτων, τα οποία τον εμπλέκουν χαρακτηρίζοντάς τον, μάλιστα, ως εγκέφαλο των εγκλημάτων, τα οποία φέρονται ότι διέπραξαν τα πρόσωπα, τα οποία έχουν συλληφθεί, και φέρονται ότι αποτελούν μέλη μιας εγκληματικής ομάδας, η οποία έχει διαπράξει ανθρωποκτονίες και άλλες αξιόποινες πράξεις.

» Ο εντολέας μας μάς έδωσε εντολή να συνεργαστούμε με τις δικαστικές και ανακριτικές Αρχές για την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως και σε επόμενη ανακοίνωσή μας θα διατυπώσουμε πώς και πότε θα γίνει αυτό.

» Το δικηγορικό μας γραφείο παρακαλεί όλους όσοι προέβησαν σε δημοσιεύματα, με τα οποία θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του στις εγκληματικές πράξεις, οι οποίες διερευνώνται αυτή τη στιγμή από τις ανακριτικές και εισαγγελικές Αρχές, να δημοσιοποιήσουν αμέσως αυτή την τοποθέτησή του σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητάς του».

Για την υπόθεση της σπείρας που ιδιοποιείτο περιουσίες εύπορων μοναχικών ανθρώπων εκδόθηκαν, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματικές πράξεις, δέκα εντάλματα σύλληψης, από τα οποία εκτελέστηκαν τα επτά, ενώ αναζητούνται οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι.

Πώς δρούσε η οργάνωση

Η συγκεκριμένη οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από πενταετίας. Τα μέλη της, αφού πληροφορούνταν τον θάνατο εύπορων ατόμων, τα οποία συνήθως δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά, προέβαιναν αρχικά στην κατάρτιση πλαστών ιδιόγραφων διαθηκών.

Κατόπιν τις προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία-Τμήματα Διαθηκών, όπου μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους θανόντες και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες προέρχονταν από αυτούς.

Με τον τρόπο αυτό οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές και τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.

Ακολούθως, προέβαιναν σε αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις των ακινήτων και τα μετέγραφαν στο όνομά τους στα κατά τόπους αρμόδια Υποθηκοφυλακεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024