Από μια κλωστή κρέμεται η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν
Ελάχιστες μοιάζουν να είναι οι πιθανότητες για την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εν όψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 24ης Νοεμβρίου. Τα νέα από την Βιέννη, όπου πραγματοποιούνται οι επαφές της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) και του Ιράν είναι άσχημα. Το σενάριο που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι αυτό της παράτασης.
Ελάχιστες μοιάζουν να είναι οι πιθανότητες για την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εν όψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 24ης Νοεμβρίου. Τα νέα από την Βιέννη, όπου πραγματοποιούνται οι επαφές της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) και του Ιράν είναι άσχημα. Το σενάριο που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι αυτό της παράτασης.
Οι συνομιλίες «πάγωσαν» την Παρασκευή, καθώς ο ιρανός αξιωματούχος επέστρεψε στην Τεχεράνη για να λάβει οδηγίες. Ο δε Τζον Κέρι μετέβη στο Παρίσι. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συναντήθηκαν εκ νέου στην αυστριακή πρωτεύουσα το Σάββατο.
Σύμφωνα με το Reuters, τα δύο κυριότερα ζητήματα της κρίσιμης διαπραγμάτευσης είναι η ποσότητα εμπλουτισμένου ουρανίου που θα μπορέσει να κρατήσει η Τεχεράνη και ο «ρυθμός» άρσης των κυρώσεων της διεθνούς κοινότητας.
Το Ιράν επιθυμεί άμεση άρση των κυρώσεων, ενώ η διεθνής κοινότητα επιθυμεί άρση βήμα-βήμα εντός των επόμενων ετών.
Το απόγευμα του Σαββάτου, πηγή από τους κόλπους της ΕΕ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, τόνισε ότι η πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 24 Νοεμβρίου είναι «πολύ μικρή».
Η ίδια πηγή συμπλήρωσε ότι η συζήτηση για το ενδεχόμενο παράτασης των διαπραγματεύσεων πέραν της προθεσμίας της Δευτέρας, ενδέχεται να αρχίσει την Κυριακή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μικρολίμανο: Δίκτυο υποστήριξης και σχέδια για «χτύπημα» ψάχνουν οι Αρχές πίσω από τον διαβόητο «Τίτι»
- Γιαννακόπουλος: «Καταλαβαίνω απόλυτα τη δυναμική της στιγμής, όμως δεν σημαίνει οτι ξαναγράφεται η ιστορία»
- Τσουκαλάς: Το δίλημμα Μητσοτάκης ή Ανδρουλάκης είναι το δίλημμα μεταξύ της Ελλάδας των λίγων που πλουτίζουν και των πολλών που δεινοπαθούν
- Σοκαριστικό τροχαίο με έναν νεκρό στη Ζαχάρω – Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε νταλίκα
- Η στρατηγική της Μαρίας Καρυστιανού – 3+1 παρεμβάσεις
- Euroleague: Μέσω πλατφόρμας ο κόσμος επιλέγει τα τραγούδια του τελικού
- Μητσοτάκης: Κυριακάτικη «προεκλογική» ανασκόπηση – Κουβέντα για το μπάζωμα της εξεταστικής
- Σαμουράι, εντυπωσιακές μάχες, υπέροχες μαριονέτες: Ο Hidari επιστρέφει και ο Κιάνου Ριβς θα είναι εκεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)



![Χρυσές λίρες: Ποιες χρονιές πουλήθηκαν οι περισσότερες [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/07/ot_lires25-300x300.png)




























![Ζιζέλ Πελικό: Βρήκε ξανά την αγάπη και την εμπιστοσύνη – Ο νέος της σύντροφος [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2024-09-11T071836Z_5549723_RC27Y9AH9YCY_RTRMADP_5_FRANCE-JUSTICE-1024x683-1-1-1024x683-1-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442