
Μείωση 2% της δύναμης του ελληνικού εμπορικού στόλου το Σεπτέμβριο
Νέα μείωση 2% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) το Σεπτέμβριο εφέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Σεπτεμβρίου 2013, έναντι μείωσης 2,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση του 2013 προς το 2012, και πλέον αριθμεί 1.871 πλοία. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω), ανήλθε σε 44.960.034 τον Σεπτέμβριο 2014 και παρουσίασε αύξηση 1,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Σεπτεμβρίου 2013, έναντι αύξησης 0,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση του 2013 προς το 2012.
Νέα μείωση 2% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) το Σεπτέμβριο εφέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Σεπτεμβρίου 2013, έναντι μείωσης 2,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση του 2013 προς το 2012, και πλέον αριθμεί 1.871 πλοία.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω), ανήλθε σε 44.960.034 τον Σεπτέμβριο 2014 και παρουσίασε αύξηση 1,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Σεπτεμβρίου 2013, έναντι αύξησης 0,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση του 2013 προς το 2012.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κατά το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014 διαφαίνεται αύξηση των εγγεγραμμένων ποντοπόρων πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο, με ταυτόχρονη αύξηση της χωρητικότητας κατά 1.000.000 κ.ο.χ. περίπου. Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών ναυτιλιακών εταιρειών στην Ελλάδα και των ελληνικών εταιρειών παρέμεινε σταθερός κατά το πρώτο 9μηνο του 2014.
Στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου καταγράφηκε αύξηση στον αριθμό των δηλωθέντων ως διαχειριζομένων πλοίων από τα ναυτιλιακά γραφεία, καθώς δηλώθηκαν 578 αναλήψεις διαχείρισης πλοίων, με τον συνολικό αριθμό των διαχειριζομένων πλοίων στη χώρα μας να ανέρχεται σε 3.900 πλοία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442